icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917435
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
10 augusti 2019 14:44
2

Lycklig

Satsade på ett långkok som det var länge sedan jag gjorde, ärtsoppa från grunden på torkade gula ärtor och rimmat fläsk. Gudars så gott, det är inte lönt att göra matlådor av detta för det räcker det inte till! "Korvarna" är ju helt chanslösa vid en jämförelse! Den här gången använde jag dessutom kryddor från vår egen kryddodling, jag undrar om inte kryddtimjan är godare färsk och nyplockad än torkad? Jag tycker nog det ändå. Det kan ju vara förtjusningen över att använda egna kryddor också laugh
Nästa gång gör jag en större sats, så det räcker till lite matlådor också.

Jag ska försöka lägga in zucchini, vi kommer att få ganska mycket av den varan om man ska tro plantan jag bråkar med, men man kan ju göra egen zucchini-pasta, riva ner och göra zucchiniplättar, zucchinibiffar eller bara hacka ner i gryta om man vill det så det saknas inte inspiration eller recept. Jag har hört talas om att man kan ta receptet på baba ganoush och byta aubergine mot zucchini, det måste också testas.

200687c6-3644-49e4-8cc9-becc8ff7995f.jpg

Träningen igår satte sina spår, jag är stel och öm i benen igen men så körde jag ett tufft pass också. Jag tog nog kanske i lite mer än jag brukar eftersom jag var skapligt irriterad på att behöva börja passet med att städa efter andra som inte kunde lägga tillbaka vikterna där de tog dem. Inte heller hade de lagt tillbaka skivstång eller torkad av efter sig, fettfläckarna på bänken ville åtminstone inte jag lägga mig i. Någon har flottigt hår och torkar inte av efter sig. Lite äckligt faktiskt. 

Träningen blev sen och jag hade förstås svårt att somna tack var det, och när jag sedan somnade störs jag av att jag är öm och stel. Men det går väl över, det som allt annat. Jag är mest lycklig för att jag är igång igen.

6b7377a8-ef5d-4132-9da6-01ffae47147d.jpg 

Jag tror det blir bra det här, jag är ju anmäld till Stockholm marathon så jag gör bäst i att komma i form nu. Lika bra att sluta dalta med mig och sätta lite fart.

Jag kan drömma och sucka hur mycket jag vill men om jag inte gör något så kommer det att stanna vid drömmar och det vore ju trist. 

Jag har ju trots allt mindre än 10kg kvar till målvikt, över 16kg avklarade och jag har 9 av 10 Stockholm marathon avklarade. Det vore ytterst löjligt att ge upp nu.

 

Gillar

Kommentarer

 • 11 aug 2019 08:11
  Jessand

  Härligt det låter med både egenodlat att använda till matlagning och att du är igång med träningensmiley Zuccini tror jag vi också kommer få en del men, går alltså att lägga in? 

  Hoppas komma igång ordentligt igen nu jag med ...ska ut på ett uppstartande lufsa/gå pass idag hade jag tänkt och imorgon Pass 1 Starting strenght.

 • 11 aug 2019 11:49

  Jomen absolut! Sommarsquash (zucchini) ska gå alldeles utmärkt att lägga in. 

  För 2 1/2 liter

  Ingredienser

  2 st zucchini, gul och grön

  1 st silverlök, eller gul lök, liten

  2 dl ättiksprit, (12%)

  4 dl strösocker

  6 dl vatten

  2 tsk senapsfrön, gula eller bruna

  3 msk persilja, grovt hackad

  Inlagd zucchini – gör så här

  1. Halvera zucchinin på längden och skär den i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  2. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfrön och dra kastrullen från värmen. Låt lagen kallna.
  3. Varva zucchiniskivor, lök och persilja i en burk. Häll på lagen och låt stå kallt över natten.
  4. Servera den inlagda zucchinin som pressgurka till kött och köttfärsrätter.

  Tänkte testa den här också: https://www.ica.se/recept/eivors-syltade-squash-och-paprika-454258/

  Så får vi se om det smakar som det verkar smiley

  Men vad roligt att det flyter på med träningen! Jag hoppas du ser snabba och tydliga resultat nu, du har haft sådant tålamod och verkligen gjort allt från grunden. 

Logga in för att skriva en kommentar.