icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234081
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
21 december 2011 17:50
2

Lugn jogg

Tidigare under dagen noterade jag roat att jag har träningsvärk i höfterna, baken och höftböjarna. Lite oväntat, tyckte jag och tänkte att det minsann skulle lätta med lite lugn jogg. Jag började faktiskt med att töja ut benmusklerna lite mjukt före passet, så stel kände jag mig. Det säger en del. Nä, det lättade ju inte som ni säkert redan gissat. Hade en lös idé om att ~6:40/km kanske kunde vara lämpligt men så fort ville benen inte att jag skulle springa idag, så jag fick vacker sänka farten. Efter några kilometer kände jag med all önskvärd tydlighet att det inte bara var i höftregionen jag hade träningsvärk. Vaderna och hamstrings knorrade yrvaket och irriterat och magmusklerna kändes trötta och ömma. Sen var det ju förstås bara att invänt resten av serenaden av klagosånger från kroppen. 1 timma och 8,7km blev det med vilt protesterande ben :-) Det var vansinnigt så hårt snabblöpningen igår tog på kroppen. Det hade jag faktiskt inte riktigt räknat med. Är det så man springer sönder sig, genom att underskatta hur hårt tuff löpning tar på kroppen och överskatta hur mycket man tål? Skulle nästan tro det. Tur att det vaknas en hel del vila framöver.

Kommentarer

  • 21 december 2011 20:40
    Ja ta det lite lugnt. på 1980-talet tränade jag hård löpning, maraton och Lidingöloppet. Kände inte av kroppen ordentligt och åkte på en riktig muskelbristning i en vad(kändes som om en gummisnodd gick av). Försökte sen flera gånger komma igång utan att lyckas. Men det här är du säkert medveten om.
  • 21 december 2011 23:05
    Jo, jag blev bara så överraskad över att jag kunde få träningsvärk av löpning fortfarande :-) Julhelgen kommer lagom nu, det blir mycket vila och umgänge med familjen istället för att träna. Men sen är jag på hugget igen :-)

Logga in för att skriva en kommentar.