icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917418
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 oktober 2010 13:49
1

Löpning, tekniken

Det är lätt att springa. I princip är det bara att snöra på sig skorna och ge sig ut. Men i samma sekund som man börjar önska sig saker, som att bli snabbare eller springa längre t ex bör man börja fundera på det där med tekniken.

Det är få idrotter man kan utöva utan någon form av teknikträning. Det gäller även löpning, åtminstone om man vill utvecklas maximalt och samtidigt och ha bästa möjliga chans att undvika skador.

Därför är det en god idé att kika på vad Anders Szalkai har att säga i de här klippen:
http://www.marathon.se/webbtv/

Fast det finns faktiskt undantag: springer du enbart för njutningens skull utan andra ambitioner än att må bra kan du fortsätta med det utan att bekymra dig om teknik. Njutningen i löpning kan mycket väl vara ett självändamål och då kanske det inte är rätt tillfälle att börja med löpskolning.

Lycka till!

Kommentarer

  • 18 okt 2010 16:59
    intressant med de olika löptekniker, tänk att Liljan Magnusson är min Granne och henne har man mött många tidiga morgonar hon springer som en gasell;)

Logga in för att skriva en kommentar.