icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2974093
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
21 april 2011 17:20
14

Löpcoachning

Idag var jag aktiv coach för yngsta dottern, hon var sugen på att köra på Spånga Idrottsplats så vi gav oss av dit. Det var så himla roligt att tuffa runt i solen idag, först lugn uppvärmningsjogg till Spånga IP och sen runt på idrottsplatsen och coacha henne så hon inte jagade iväg för fort. När hon blir varm har hon ett naturligt fin löpsteg, när hon kommer ihåg att hålla upp överkroppen och slutar kura ihop sig. När hon började bli nöjd joggade vi samma väg hem som dit i lugn takt och avslutade med att jogga hela långa backen hemmavid. Det ger gott självförtroende att avsluta med att besegra en backe. Sammanlagt sprang tösabiten över 5,5km och det är inte illa dagen efter att man sprungit 6,5km i kuperad terräng :-) Somliga har begåvning helt enkelt :-) Tyvärr är tjejernas intresse för löpning ganska intervall-aktigt. Det kommer och går, men jag tjatar inte. De får den hjälp de ber om, men jag tänke rinte tvinga dem. Då blir bara löpningen en pina, och det önskar jag inte någon. Det fick jag nog av i skolan!

Kommentarer

 • 21 apr 2011 23:58
  Funderar på en Forerunner med virtuell träningskompis! :P
 • 22 apr 2011 10:09
  Bummlan
  Äpplet faller inte långt från trädet :) Och det intervallartade intresset brukar hålla i sig. I långa loppet. Bra jobbat av tösabiten. Och mamman :) Har problem med min Forerunner. Den vill inte hitta satelliten :( Påskpuss på dig, LadyG!
 • 22 apr 2011 11:04
  SKSKSK, du kanske kan bli den som lockar ut resten av familjen, om ingen annan från början är intresserad? Nånstans ska det väl börja :-) Greebo, det är ett väldigt bra träningsredskap! Det tycker jag du ska satsa på! Bummlan, dum fråga, men är du ute när du startar den? Mottagaren sitter i texten Garmin, så det kan fungera att lägga den i fönstrer innan man ger sig ut och rikta texten utåt så den "ser".
 • 22 apr 2011 11:25
  Bummlan
  Japp, klev upp på taket och stod med armen i skyn (såg ut som en variant på Frihetsgudinnan) med Gramintexten mot skyn i två minuter (vilket jag inte klarat innan trimmet :)). Nu är jag inne på att försöka radera allt Garmin i datorn och köra om det från början. Grejen är att jag inte har nån skivläsare i lapen. Så jag hämtade installationsfilerna från nätet. Men nu håller jag på och tjaffsar med den stationära för att se om jag kan stoppa in skivan där och hämta den till lapen över nätverket. Igår var jag redo att ta bilen upp till dig :)
 • 22 apr 2011 11:36
  Prova att rensa den så här först: [FET]Problem[/FET]: Long satellite acquisition times [FET]Solution[/FET]: Clear out the satellite almanac (the initial acquisition of the satellites may be longer, but subsequence power ons should be faster) [FET]How[/FET]: 1.Make sure power is off 2.Hold down the down button (middle button the the right side) 3.Press the power button 4.Release both buttons De filerna du hämtade från nätet är de nyaste, så det var helt rätt. Vanligtvis brukar man inte vilja använda skivan, eftersom det är ganska gamla grejer på den, jämfört med vad du kan tanka hem från Garmins hemsida.
 • 22 apr 2011 11:42
  Bummlan
  Shit, jag har redasn hunnit avinstallera, men det är ju lätt att få in igen. Och ja, det var så jag tänkte. Brukar ju alltid ligga senaste versionen på nätet. Jag springer genast upp på taket och sätter igång med knapptryckningen. Grejen är att jag är ingen manualläsare i vanliga fall - utan en typisk "learning by doing-och-trial and error"-männsika. Har väl med mitt dåliga tålamod att göra. Men just nu klarar jag ju inte ens att läsa serietidningar. Än mindre än manual på engelska. Men de där instruktionerna fixade jag. Och tack snälla goa rara LadyG för engagemanget. Förresten är det ditt fel att jag fortfarande är mätt sen gårdagen - var tvungen att stoppa i mig cheescake precis innan jag somnade ;D
 • 22 apr 2011 11:50
  Det är inga problem, jag hjälper gärna till om jag kan. Dessutom är det nog lite mitt fel att du skaffade klockan :-) Det är väl inget fel i att vara den sortens person heller? För det mesta löser det sig ju, antingen förr eller senare. Apropå det kan du se hur mycket klockan pratat ihop sig med sateliterna om du trycker på upp eller ner knappen medan du väntar. Den har tre skärmar, men det kanske du märkt, som visar lite lika saker och den som jag personligen tycker ger mest är den med staplarna för då ser man precis hur många sateliter den pratar med, och hur många den låst på. (Fylld, svart stapel är en låst satelit) Den vill för det mesta låsa på minst 5 stycken innan den växlar över till vanliga vyn. Man kan växla själv, genom att trycka på mode, men då ska man vara medveten om att klockan inte riktigt vet vart du är och inte mäter avstånd/tempo korrekt.
 • 22 apr 2011 11:51
  heh visst är cheesecake förföriskt gott :-) Nu har jag bunkrat med lite olika smaksättningar här hemma så snart blir det fler experiment :-)
 • 22 apr 2011 12:09
  Bummlan
  Jag tackar för tipset om manicken. Den är ju skitkul, bara man får till det :) Den parar sig upp till ca 20 % på stapeln, sen börjar den om igen. Hela tiden. Och när jag går in och kollar på dubbelcirklarna med väderstreck (du vet?) så finns det ingenting av intresse där. Jag har inte riktigt fått ihop den med pulsmätaren heller. Jag försökte igår. Så nu lurar jag lite på om det kan vara själva "kontakt-funktionen" som strular.
 • 22 apr 2011 12:09
  Bummlan
  Cheesekaken är förföriskt god. Och dryg. Funderar på att frysa det som är kvar (drygt hälften trots att jag goffar hela tiden) för att ge mig på citronvarianten till att börja med. Älskar citron :)
 • 22 apr 2011 12:27
  Samma lösning, fast med en förklaring från Garmin till varför också: Thank you for contacting Garmin International. I am happy to help. Occasionally, satellite data can become obsolete or corrupt preventing your device from acquiring a satellite lock. Performing an AutoLocate on your device removes all of the current satellite data on the device and allows it to re-establish a proper connection with the satellites. You may need to perform an AutoLocate in the following circumstances: The device has not been used in over two weeks The device is powered on in a location that is 50 or more miles from where it is normally used. The distance or speed data appears to be inaccurate as a result of a corrupt satellite signal Note: Additional circumstances may require an AutoLocate to be performed in order to improve the performance of your FR 305. To perform an AutoLocate on your FR 305: Ensure your FR 305 is off Press and hold DOWN Press Power Release DOWN when the Garmin screen appears Leave the device outside with a clear view of the sky for a minimum of twenty minutes Jag förmodar att du inte står mellan en massa höghus eller i en tät skog, det kan störa klockan lite när den ska prata ihop sig med sateliterna?
 • 22 apr 2011 14:12
  Bummlan
  :D Väldigt lite höga hus. Högst är sommargästernas lada som står 50 m bort. Och inte speciellt tät skog. Lövlösa ekar runt om just nu, men de tror jag att jag klarar mig från när jag klättrar upp på taket. Vilket jag genast gör - och riggar fast devicen i tvantennen och glömmer bort den i en timme :) Om det funkar får du skicka en faktura!!! Btw - har du testat hummusen med sköljda kikärter? Annars har jag ett alldeles nytt recept du kan få....
 • 22 apr 2011 17:08
  Bummlan
  TACK!!!! Sisådär siså! Först fick den hänga i antennen i två timmar. Utan resultat. Så då installerade jag om programvaran i själva klockan. Måste slarvat på nåt vis igår :S Och nu funkar det! Har provsprungit lite fram och tillbaka över gräsmattan och den mäter hstighet och sträcka och hela konkarongen. Nu ska jag bara försöka begripa mig på hur jag får in all info i datorn och vad jag kan dra för nytta av träningskompisen. Men det ska jag nog kunna plocka mig fram till. Tack snälla LadyG! Jag var på väg att åter sätta mig i bilen och åka tillbaka till NetOnNet med den. Men nu är jag glad! GLAD PÅSK!
 • 22 apr 2011 17:54
  Ah, skönt att det löste sig! :-) Hoppas du får en riktigt glad påsk :-)

Logga in för att skriva en kommentar.