icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3272569
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 november 2017 12:48
5

Livet rullar på med Thåström som soundtrack

Igår var jag och min kusin på äventyr, tack vare min underbara älskling. Han hade nämligen skaffat biljetter till Thåströmkonsterten som gick i Munksjömagasinerna i Jönköping. Det var väldigt häftigt, jag har inte sett Thåström live sedan han spelade i Imperiet. Han var lika energisk och dynamisk som då, komplett med svarta kläder och smäck. 

24248d72-1d01-43b3-bc5a-c4fa8a546eab.jpg

Musiken, texterna och arrangemanget var fenomenalt. Det kändes att de lagt ner tid på att skapa en upplevelse. Dessutom, de hade valt en mindre arena så det var ingen superstor publik vilket gjorde hela konsterten mer intim. 

2c2fc52e-d7c9-4f18-936b-b49002980956.jpg

Under tiden vi var ute och slarvade tog äldsta dottern och älskling hand om Grynet som enligt rapporterna skötte sig som en liten mönsterbäbis. Vilken underbar present, min skatt vet verkligen hur man tar hand som sin familj heart

Nu ska jag bara lista ut hur man återgäldar detta på något fint sätt, jag har lite uppslag men jag vet inte om det är lika perfekt som det här var till oss. Jag får fortsätta att leta helt enkelt, för det ska vara perfekt. 

d4703368-04b0-4810-b8d6-eab63d05b257.jpg

Funderade mer på det där med mjölksyrade grönsaker, vassle får man ju faktiskt över när man gör eget smör så jag skulle kunna kombinera och på så vis slippa kasta bort sådant som går att äta. Jag avskyr spill och slöseri.

Bara jag nu inte förstör en massa fina grönsaker för det.

Här kommer i alla fall receptet på mitt nästa experiment:

Hemgjort Bregott

5dl grädde som vispas till smör, vispa tills massan i skålen inte ändrar utseende mer. Ta tillvara vasslen till senare. Krama smörklumpen i kallvatten (tvätta) tills den inte längre läcker mer, vattnet ska inte bli mjölkigt när du kramar smörklumpen. 

Vispa ner 1,5 dl rapsolja, 0,5 tsk salt och 2 msk vatten i det rumsvarma, nygjorda smöret. Använd elvisp så går det snabbare. Om du väljer en vanlig rapsolja smakar det mer smör, om du väljer kallpressad rapsolja får du lite annan smak. 

Använd den sparade vasslan till mjölksyrade grönsaker eller som degspad till nästa bullbak.

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 nov 2017 13:19
  Emmi11

  Låter gott, men jag vill nog tvätta det nykärnade smöret i många vatten (tills vattnet är klart), innan jag tillsätter det andra.

  Jag gjorde alltid eget smör förr när vi hade hushållskossa. Att blanda i rapsolja tänkte jag dock  aldrig på^^

 • 13 nov 2017 16:14

  Jo, det ska man ju göra, det ska jag nog skriva till för det kanske inte är alla som vet det. Tack för påminnelsen! Det är så lätt att man missar eller glömmer att skriva ner ett moment, och så blir folk förvirrade - med rätta! laugh

 • 13 nov 2017 22:58
  paloma

  Lite bebissugen blir jag, nu är det knappt 4 veckor kvar till jag blir farmor igen.

  Så söt hon är det lilla Grynet♡

 • 14 nov 2017 07:45
  Bella50

  Håller med...en sån glad liten Paula ni har. ❤️

  Det var minsann energiskt att göra smör...jag köper smör & bregott jag...😁👍

 • 14 nov 2017 07:49

  Tack Paloma och Bella50, hon är en liten goding så rar och snäll. laugh

Logga in för att skriva en kommentar.