icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3272586
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
2 april 2020 10:25
4

Livet går vidare

Maken gjorde mig glad igår. Han brukar göra mig glad men igår blev jag gladare än vanligt. Han färdigställde fler odlingslådor till den hydroponiska odlingen. Flådiga ord för att odla i vatten laugh

Det är ju sådana tider nu att det gäller att glädjas åt allt man kan. Inget är för litet för att vara ett glädjeämne!

1223eb0b-9b1b-4e5b-ba2f-eaeebd0c85c7.jpg
Bild: Vi testade lite smått i lådan han gjorde innan, salladen älskade det här.

3/4-delar av året använder vi inte växtbelysningen. Den samlar damm, förutom 6-8 veckor tidigt på våren fram tills det går att börja avhärda plantorna och sätta ut dem och det gör jag gärna så fort som möjligt. Så vad ska vi göra med belysningen de andra 44 veckorna på året?

Jaaaadu... Nu har han löst det i alla fall.

0c029f04-4743-477a-bd93-632427fd4d6e.jpg

Bild: Ikeas kuggis med täppta sidohål och nyborrade lock. Borr 35 mm.

Maken ogillar kladdandet som krävs med silikon för att täppa till hålen och funderar fortfarande på smidigare sätt att slippa det där hålet, och han funderar på att konstruera någon form av flottör-mätare som visar vattennivån på utsidan så man ska slippa öppna dem. Jag tycker det är superroligt när han pysslar och grejar, det blir 9 gånger av 10 något både praktiskt och bra av det i slutänden!

ba9fa503-2332-42c5-8279-be52f434de50.jpg

Bild: Jag fortsätter fylla hyllorna i garaget med små plantor. Fast i omgångar den här gången, så att inte allt ska bli klart samtidigt.

Jag vet inte riktigt vad man gör med kålrabbi och grönkål, men jag hoppas det är gott för jag råkade plantera ganska mycket. Tanken är att jag ska förskola fler småplantor i omgångar så jag kan ersätta de vi skördar senare. Det är onödigt att låta pallkragarna stå tomma, fast det kanske inte är någon risk för det...

Jag hade tänkt odla blomkål, brysselkål och en massa annat roligt också, förutom de vanliga grönsakerna. Den här gången ska jag våga samplantera mera, och jag vet precis hur vi ska göra för att "kattsäkra" lådorna. På pallkragarnas insida skruvar jag fast fyra vinkeljärn så att jag får något att lägga ett nät på, sedan lägger jag ett nät över. Det finns i alla möjliga modeller och utföranden, jag har spanat in armeringsjärn som inte ska rosta så lätt. Jag lyfter undan det nog så lätt om det skulle behövas, det är för tungt för Paula att råka slita bort och katterna kommer inte att gilla det eftersom nätet ska vara ungefär 10 cm över jorden. 

Jag kan inte komma på någon växt som inte klarar att växa igenom ett sådant när, rutorna är stora någo för att släppa igenom växter, men för små för kattarseln.

036e2017-f6d7-4638-9ff1-45a6b82bbe10.jpg
Bild: Jag tog några sticklingar från lavendeln också och körde ner i ett tråg, så får vi se om jag får miniplantor eller en väldigt konstig prydnad med död lavendel laugh

Det senaste påfundet jag fått för mig är att odla potatis igen, och den här gången ska den vara klar till midsommar! Jag har inte plats i pallkragarna för det så jag skaffade ett gäng foderhinkar på granngården, de säljer dem rätt billigt nu. 

Jag tittade på videon i länken, den är på engelska men den är enkel. Dessutom ser man ju på bilderna vad man ska göra, och mina 20-litershinkar borde fungera alldeles utmärkt. Det är lite synd att slå hål i bra hinkar, men de måste ju dräneras!

8eb81401-63d8-431e-b7b1-49b9d19f330e.jpg

Bild: Arrow, heter sorten. Den ska tydligen vara tidig den med, sorten jag spanat in var slut.

Jag hade tänkt mig Early puritan, den enda tidiga sorten jag kan namnet på men den var slutsåld i vår butik så jag högg en annan som stod satt som tidig. Antagligen är det fler än jag som bara kan en enda tidig sort laugh

Jag tänker att mina stora bumlingar till potatisar kräver 3-4 st per 20-litershink. Om jag fattat rätt behöver de lite näring efter första kupningen, en del påstår det i alla fall men vi får väl se, jag tycker det borde räcka med näringsrik jord och vatten..?

Om det faller väl ut kanske jag skaffar fler hinkar laugh

Jag vet vart jag ska ställa dem i alla fall, utanför uteplatsen mot väggen så att de står lite skyddat och soligt på eftermiddagen så längde det är svalt. När det blir för bra kan jag ta mina hinkar och flytta dem till skuggigare plats, om det visar sig vara nödvändigt. Fördelen med hink över pallkrage laugh

Så nu vet ni vad jag gör om dagarna, när jag inte sitter och filar på mina manus. 

Sköt om er, och var rädda om er.

 

Gillar

Kommentarer

 • 2 apr 2020 11:26
  gittan52

  Jag läste "hypokondriska odlingen" först laugh

   

 • 2 apr 2020 11:54

  laughlaughlaugh Det vore väl någonting det laughlaughlaugh

   

 • 2 apr 2020 18:53
  Bella50

  Jösses vilken sallad...😲

 • 2 apr 2020 19:14

  Ja, jag blev chockad över hur den växer! Hade jag vetat det hade jag inte satt så mycket på en gång!

Logga in för att skriva en kommentar.