icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5233940
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 september 2012 11:36

Lite veckovill

Jag tänkte först skriva "ny vecka, nya tag" men jag insåg att måndag var igår. Jag ligger lite efter kan man säga. Jag funderar på många saker just nu. Kolonilotten t ex. Jag vet nappt vad som måste göras och en del saker gör jag säkert fel. Andra saker blir antagligen inte gjorda alls, bara för att jag inte vet hur man gör eller ens vet om att det ska göras. Komposten sköter sig förhoppningsvis själv. Jag kanske borde ta in pelargonerna som står och prunar i rabatten? Tål de frost? Borde jag inte gräva om grönsakslandet redan nu, innan frosten kommer? Ska man behandla lerjord annorlunda än vanlig jord? Är det mer som behöver beskäras, t ex vinbären? Alla äppelträden har fått sig en omgång med sekatören, och körsbärsträdet fick sig en jäkel det med. Plommonträdet är för litet för att klippas in, ser det ut som men vad vet jag? Det är mycket jag inte kan och vet. Jag har iaf planterat ut lökarna jag ville ha, allium och narcisser i mängd om parti. Lite benmjöl fick de också, det hade jag iaf koll på :-) Vi ska gräva om gången också och lägga duk under, sen någon form av grus/sand och sist plattor med grusrunt så det blir både plattgång och grusgång (det är lättare att köra skottkärran på plattorna men jag tycker grusgång är finare, därav kompromissen). Det måste antagligen göras ganska snart det med. Jag måste beskära vinrankan också, den är så stor att den är hysterisk. Den har stått ett tag och hann bli ganska överväxt innan vi rjäde runt den, och då syntes det hur enormt jäkla stor den blivit där i lönndom. Den trivs tydligen för den gav många fina klasar druvor som vi mumsar på, men på något vis måste jag hålla den nere i storlek, annars kommer den att omsluta och sluka hela växthuset så att vi aldrig mer hittar det! Idag känner jag mig lite lagom seg och tung efter styrkepasset igår, precis som det ska vara med andra ord. Då känns det som att alla de där sysslorna är fler och tyngre än vad de verkligen är, och jag har ju fler här hemma också. Jag vill ju bygga om ena bokyllan till en odlingsbänk istället. Vi har tittat på lysrör, kallvita eller dasljus (färgkod 840, 860 eller 900-serien) och om man bygger om bokhyllan bara lite kommer vi att kunna klämma in mängder av kryddväxter under lysrören. Om man dessutom hänger lysrören i kedjor kan man höja dem succesivt allt eftersom grödorna växer, och ändå låta dem ha ljuset så nära som möjligt. Det ska bli spännande, för jag vill verkligen veta om jag kan driva upp chiliplantor till närsta säsong. Växthuset behöver lite nytt, fräscht innehåll men jag misstänker att chiliplantor, paprika och meloner t ex behöver förodlas och planetars ut i växthuset när det är varmt nog, så de fått en flygande start, för att hinna mogna innan det blir höst? Ja det är mycket nu....

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.