icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917383
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 augusti 2015 21:48
3

Lite för gott

Idag upptäckte jag matsalladen hos den lokala pizzerian, och jösses amalia säger jag bara! Avocado, räkor, ägg, skinka, ost, tomat, sallad, gurka och allt vad det var! Det var massor av mat! Jag blev mätt som en boa constrictor som nyss svalt en spädgris! På en sallad?!

Det var lite för gott tror jag, för hela kvällen var jag småsåsig i huvudet och lagom asocial trots att vi inte var hemma. Jag gjorde mitt bästa för att inte vara tråkig och bara sitta i ett hörn och halvsova, men det var baske mig inte lätt.

Givetvis är jag pigg, nu när jag kommit hem.

Avslutade dagen med en kvällsmacka med ost och gurka, allt eventuellt överskott går rakt in i de träningsvärkande musklerna som energi, och den energin lär jag snart behöva. På fredag ska jag och några väninnor springa 15km terräng och innan dess hade jag hoppats hinna ta en egen solorunda i lugn och ro, och lyssna på ett avsnitt av Zombies, run! så jag får veta hur det går nån gång.

I helgen är det dags att plocka vinbär och andra godsaker, jag hoppas hjärtinnerligt att jag hinner organisera frysarna tills dess så jag slipper leta allt för mycket. Men tiden är knapp och sysslorna många. Eventuellt får jag vänja mig vid att leta...

Jag måste göra en ny gurkinläggning också, saltgurkan jag la in blev fantastiskt god, problemet är bara att den går åt så fort. Nu la jag inte in så många, jag trodde faktiskt helt ärligt inte att det skulle bli så jättegott men det blev ju galet gott! Så nu måste jag göra mer...

Samtidigt har jag börjat experimentera med rödbetsinläggning. Blir det bra också har jag ställt till det för mig. Det lutar åt att själv är bäste dräng i ganska många avseenden, bortsett från det faktum att jag inte har hur mycket tid som helst. Men om man bara dömer efter smak och innehåll så är hemgjort bättre alla dagar i veckan, sen ska man ju ha tiden också.

Jag skulle vilja odla egna västeråsgurkor. Undrar just om de är svåra? Kan man ha dem på balkong?

Gillar

Kommentarer

 • 13 aug 2015 06:44

  Jag har odlat gurka på balkong visst dom kräver plats o mkt vatten men fina gurkor blev det=)

 • 13 aug 2015 08:58
  Tita

  Ja jag håller med dig om "själv är......" För precis nyss då vi åt frukost pratade vi om hur mycket godare de egna tomaterna är än de vattenfyllada bomberna vi får i affären!!

  Slang gurkorna ska man inte ens prata om de från affären smakar absolut ingenting jämfört med våra egna. 

  Inläggningsgurkor är lätt att odla men jag håller med om att de behöver mycket plats....och vatten självklart.

  Du är duktig med alla dina köksbestyr och recept som du delar med dig av. Jag vet inte hur du hinner med allt så mycket som du tränar också. 

  Sköt om dig!

 • 13 aug 2015 10:09

  Spännnde! Då ska jag läsa på till nästa säsong, och se om jag inte kan lösa det på något vis. Antingen genom att vi snor lite plats på svärfars kolonilott eller så kommer jag på något på balkongen :-)

  Det blir hektiskt i perioder, men i långa perioder händer det inte så mycket heller så i genomsnitt pysslar jag nog inte mer än de flesta. Det är bara nu på hösten som det blir galet mycket på en gång, allting blir ju moget och färdigt samtidigt känns det som!

   

Logga in för att skriva en kommentar.