icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656425
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 mars 2018 09:38
24

Lite besviken

Jag testade minibands häromdagen, och hade väl hoppats lite på någon form av träningsvärk. Så blev inte fallet, däremot är jag öm som om jag fått stryk av ett baseballträ från knäna och nedåt efter promenaden tidigare i veckan. Antagligen ovana, får man väl förmoda.

458fdc38-0ae2-4a59-a2d9-3ac8ec6872a9.jpg

Nästa gång får jag antingen göra fler övningar eller välja ett tyngre band. Jag är lite besviken, första gången jag testade helvetesbollen (pilatesbollen) hade jag träningsvärk i en vecka efteråt  och då körde jag inte mycket längre än jag gjorde med minibandsen. Jag hade hoppats att det skulle vara något liknande med gummibanden.

På fritiden fortsätter jag experimentera med hemsidan och kokar ihop lite olika recept. Det senaste i raden blev curryfrikadeller som ska dyka upp på sidan så småningom. Hur gott som helst! Nu hade jag ingen mangochutney hemma så det fick bli äppelmos istället, för sötman, och det fungerade alldeles underbart.

Jag ska plantera gula ärtor som jag ska knipsa skott av, de har groddat till sig riktigt bra ute i köket nu. Om man sköter dem får man åtminstone ett par skördar innan det är dags att plantera om. Tomatplantorna växer så det dånar i bokhyllan, de älskar lysrören och försöker komma så nära de kan tror jag. Även squashplantorna verkar vara ystra. Hoppas det blir vår ute snart. Idag snöar det ordentligt, våren kom av sig totalt.

Grynet sitter jättestadigt nu, man får vara med lite och fånga henne när hon tappar koncentrationen men hon sitter långa stunder när hon vill. Ibland tappar hon koncentrationen och stjälper men det är ju inte så konstigt kanske, hon fyller 7 månader exakt idag laugh

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 mar 2018 10:04
  Bella50

  Härligt ✌️

 • 27 mar 2018 13:40

  Har rena rama drivhuset sen träden ner vid skö försvan, utsikte blev fantastiskt, men mina växter klarar inte det starka ljuset eller minna gäster blir röda några få minuter, då silen liger på hela dagen, både uppeifrån och reflexerna från sjön.  Nu en kilometer plat snö, värer gott inne, trots kylan ute gör solen 8 grader inne på några minuter, just nu är det bar skönt, tillsommaren måste markiserna ner får över 38 grader inne utan dem. När träden var kvar blev det runt 28, utan träd 38 som mest när vi kom hem.

 • 27 mar 2018 14:06

  Ojdå Afkrut, det låter ju inte så jätteskönt med så varmt inne om sommaren! Saknar du inte träden?

 • 27 mar 2018 14:32

  Helvetes...nej pilatesbollen rullar varm här hemma - Barnen älskar den wink

  och jag har börjat köra lite övningar också - det tar rejält yes

  Vi ska ner till dina trakter under påsklovet , ska strax utanför Eksjö - lär nog vara betydligt mer snö där än i Stockholm vad jaf har förstått.

  Kul med alla dina odlingar - saknar det från när jag hade 6000 kvm tomt att odla på och fixa med - och nu när vi är i Spanien under somrarna  är det ju inte lönt att starta upp  några vår/ sommarodlingsprojket här hemma

  Gratulera Grynet !

 • 27 mar 2018 14:37

  Det snöar, igen, så saknade du snön lär du få ditt lystmäte 8veckor wink
  Nej, är man inte hemma under odlingssäsongen lönar det sig ju inte riktigt att starta upp något. Jag skulle sakna det något alldeles förfärligt!

  Tack, det ska jag göra  laugh

 • 27 mar 2018 17:01
  klaraelv

  Har provat dessa band också, ska ärligt erkänna att jag gav dem underkänt ganska fort, förstår inte hypen kring dem. Kan fungera bra för rehab övningar möjligtvis.

  Du verkar få vänta med att få börja den ordentliga löpträningen utomhus. Såg att du anmält dig till ett lopp, go girl, det är rätt takter, även om man inte hunnit ner i vikt ännu så har du ju tid på dig. Bättre att se till att du får en startlapp än att riskera att missa chansen, även loppet är ju en del av din träning.

 • 27 mar 2018 18:39

  klaraelv, håller med dig! Jag håller mig nog till helvetesbollen och fria vikter på gymmet i fortsättningen!

  Precis så tänkte jag också, det vore ju kymigt om jag står där 1 maj och inte fått en plats men nått mitt mål. Snacka om att bli snuvad! surprise

 • 27 mar 2018 21:23

  Jag har ett gummiband som jag använder för att träna höft/rumpa - typ bakåtspark. Jag tycker övningen har bra effekt för mig. Gör även motsatt övning framåt för att träna insida lår. 

 • 27 mar 2018 22:04

  Härligt med frösådder och småplantor, jag saknar det också, har ett numera tomt växthus på 18 kvm som påminner mig om svunnen odlarglädje. Men man kan inte dela på sig och inte få allt. Eller? Bra att veta att de där banden inte är mycket att hänga i julgranen. 

 • 28 mar 2018 10:20

  Medlem16 menar du något i stil med detta:

  04a70dda-9586-4d8f-aaf8-12c11cbcf636.png


  seglar67, nej man kan nog inte fylla sin tid med precis hur mycket som helst utan att det blir stressigt och det förtar ju lite av glädjen med att odla. 

  Om du vill testa en övning som är riktigt brutal, för du hade väl boll, så ska du testa den här:

  http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/502

  Den är grym laugh

 • 28 mar 2018 12:23

  TACK LadyG, precis vad jag behöver just nu, eftersom jag upptäckt att min rumpa helt försvunnit. surprise Inte för att jag drömmer om att se ut som Beyoncé, men en helt platt tantrumpa är den andra ytterligheten och där vill jag inte heller vara. Den där bollövningen måste väl vara väldigt rumpstärkande?

 • 28 mar 2018 12:33

  Den är brutal för både mage och bak laugh

  Den och höftlyft på boll är de två jobbigaste övningarna jag gjort, de får träff på baken så det svider!

 • 28 mar 2018 13:09

  Kan du några fler brutalbra övningar för baken utan redskap? Har ingen boll på båten, ska försöka hitta 2 kilos hantlar i Aten på vägen ner. Har gummiband, men gillar dem inte. Fast jag kan tänka om.smiley

  Senast uppdaterad 28 mar 2018 13:10

 • 28 mar 2018 13:14
  klaraelv

  Knäböj är alltid en riktigt bra övning för baken, gör man nog många så bränner det i både rumpa och lår, då behöver man inte några vikter. Tror det är en av de bästa övningarna för att bygga baken.

 • 28 mar 2018 13:15

  Menar du när man sätter sig liksom i luften, med rak rygg, och sänker rumpan tills man inte kan hålla balansen längre?

Logga in för att skriva en kommentar.