icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917407
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
22 maj 2019 14:57
7

Lätt ju

Igår laborerade jag igen, blomkålsmoset kan ju vara trevligt men det kan lika gärna bli slaskigt. Den här gången blev det bra, äggulor som bindemedel fungerar utmärkt tydligen om man varit småslarvig när man häller av blomkålen. Fast det riktiga experimentet var torsken.

Tinade två torskblock, delade dem i tre delar vardera och lade i en smord ugnsfast form. Ovanpå lade jag först ungefär två teskedar panko (så mycket jag kunde stapla utan att drälla för mycket helt enkelt) och därefter ungefär lika mycket riven parmesan. Ugnen stod på 200°C varmluft, strax under mitten ställde jag in torsken, och där stod den medan jag gjorde blomkålsmoset. Kan det ha tagit en kvart? Kanske, jag petade på fisken med sticka och såg att den var vit och fin inuti.

Paula åt fisken och ärtorna och lekte med moset och grönsakerna. Det får man väl se som godkänt, hon gav sig inte på mjölken det första hon gjorde. Det allra första hon knaprade i sig var det krispiga parmesantäcket. Brukar små barn verkligen tycka om parmesan?

432071cc-d238-415e-b7d2-dd01cc04a326.jpg

Bild: Ungspocherad parmesantorsk med blomkålsmos.

Eftersom jag fick en del riven parmesan över vände jag ner det i moset, och det var en verklig hit. Förvisso är blomkålsmos gott ändå, men med stark ost... Det var galet så gott det blev! Synd att Paula inte hade lust att testa, men just mos i alla dess former verkar inte riktigt gå hem. 

Idag laborerade jag med lunchen - proteinpannkaka, inte så svårt som jag trodde bortsett från att brandlarmet gick igen, trots att jag hade fläkten på för fullt. Sektor Alarm måste tro att jag är sämst på att laga mat men jag är faktiskt ganska duktigblush

Märket jag föredrar är Fairing, eftersom det är en svensk tillverkare som håller till i Järfälla, så jag kan inte säga att jag vet om det finns något bättre/sämre märke eller så. Det var lite pyssel att mäta, är man slarvig med doseringen blir de inte riktigt bra. När jag fick kläm på det, efter lite testande, så blev de riktigt bra. Bortsett från vaniljsmaken nästan som vanliga pannkakor! 

Jag tar därmed och reviderar åsikten att pannkaka inte kan vara lunch i sig, det kan det nog vara. om det är rätt pannkaka. 

1eee3dc1-ee8d-4778-833f-e1c3b5c41164.JPG

Bild: Det blir ungefär 2 pannkakor per 50g och det var mer än nog för min del.

Med Lindahls kvarg (den utan socker) blev det en värdig lunch faktiskt, både mättande och proteinrik. Lagom en träningsdag, det gjorde det lättare att planera resten av dagen dessutom. Kul med lite omväxling, pannkaka hör annars till det där jag inte serverar så ofta för att det är så mycket snabba kolhydrater i det.

Fetthalten i själva portionen blir lite högre eftersom jag gärna steker dem i smör, nästan det enda jag använder smör till (man kan ju inte steka pannkakor i rapsolja heller!) och beroende på tillbehör kanske kolhydraterna sticker lite men det är ju i så fall upp till en själv. Pannkakan i sig innehåller, om den är gjord på 25g pulver, 94,5kcal, 1,25g fett, 16,5g protein och 4,2g kolhydrater (varav 0,35g sockerarter). 

Så, nu väntar jag bara på att åskan ska dra förbi så att jag vågar mig ut. Gymmet, och ett benpass med både knäböj och marklyft, väntar.

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 maj 2019 16:36

  När min tolvåring var kanske två år ringde min mamma halvt i panik till mig när hon var barnvakt åt henne. De åt spaghetti och min dotter satt och ropade efter ”Sanos”. Alltså parmesanost. Mina två minsta har älskat parmesanost sen födseln i princip😂

 • 22 maj 2019 17:11

  😂 men gud vad gulligt! "Sanos" 😍

  Mer logiskt än "löll" (mjölk) 🤭

 • 22 maj 2019 20:23
  paloma

  Det gäller att prova sig sig fram med maten när man har en liten, här slinker det mesta ner i våra barnbarn som tur var🙂

 • 23 maj 2019 00:18

  Jag låter henne fundera i egen takt, hon testar när hon är sugen. Ett tag åt hon allt, även papperstussar om hon fick, men nu är hon lite mer kritisk. Antar att det är en övergående fas det medsmiley Det tog flera gånger och försök innan hon kom på att isglass gick att äta t ex men får hon leka lite och klämma så kommer hon fram till det, till slut. Jag hoppas på att mos av olika slag ska göra samma resa, även om jag gärna ser att hon inte använder det som ansiktskräm under tidenlaugh

 • 23 maj 2019 01:26
  Monqi

  Å det lät gott med torsken! La du ca 2 tsk panko+parmesan per torskbit? Skall testa 😋 Provat blomkålsmos ett par gånger, nog inte lyckats så bra för blev rinnigt å inte gott.. ditt ser väldigt gott ut, ser ut att ha normal "moskonsistens" 😀

  Provade av en händelse också proteinpannkakor för ett par veckor sedan, blev positivit överraskad! Steker i neutralt ekologiskt kokosfett 😊

 • 23 maj 2019 10:51

  Ungefär så monqi, jag staplade så mycket som kunde ligga kvar på bitarna. Det var inga mängder egentligen, men tillräckligt för att bli ett knaprigt täcke. Ett eller två äggulor (två i mitt fall eftersom jag gjorde så mycket mos, till 4 personer) gjorde tricket med moset, jag är alltid för snabb att börja stompa och häller inte av det tillräckligt tror jag.

  Kokosfett har jag inte ens haft en tanke på, det har jag ju! Tack för påminnelsen!

   

 • 25 maj 2019 01:33
  Monqi

  Tack för svar och recept 😀👌

Logga in för att skriva en kommentar.