icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234065
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 december 2011 20:04

Lätt jogg

Jag valde en lätt jogg på löpbandet istället för backpasset. Vaderna kändes inte hundra pigga, och just backintervaller tycker jag nog allt att man ska vara rejält pigg och utvilad för annars är skaderisken för stor. Medan jag sprang funderade jag på en sak Bummlan skrev innan, att musklerna tightar till sig. Ja, det gör de ju faktiskt oavsett om man går ner i vikt eller ej. Tanken som slog mig var att en stark muskel håller sig närmare kroppen, påverkas mindre av gravitationen och slappar mindre - ergo ser man mindre ut. En vältränad muskel har dessutom högre desitet än en förslappad, man kan bokstavligen känna skillnaden genom att klämma en otränad på överarmen och sen klämma en tränad på armen. Vems arm känns hårdast? Det är mycket som samspelar, men man man förmodligen tappa en hel del centimetrar genom att träna sig till en fastare och mer vältränad kropp. Undrar hur många storlekar man skulle kunna få en person att krympa utan att vederbörande tappar vikt? Det vore något jag skulle ha velat studera, om jag hade haft möjligheten. Jag fick iaf ihop strax över 9km på 60 minuter. Plättlätt idag för allt utom vaderna, så jag är nöjd. Imorgon är det vilodag, det har jag förtjänat :-)

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.