icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656375
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
4 november 2019 11:08
4

Läskigt

Som ni kanske minns bet jag sönder en tand för ett par veckor sedan, och fick en temporär lagning i väntan på porslinskronan. Fasans fasa, jag som är så rädd för tandläkare och sprutor!

Idag var det dags igen, nu skulle kronan limmas och fixas till. Det var det minst läskiga, tycker jag. Det otäcka gjorde de förra gången, slipade ner tanden så att det blev en bra yta att limma på och grejade. Den här gången gick det lätt, i jämförelse.

Fast det är makalöst så svårbedövad jag är. För att det inte skulle ila i tanden var han tuvngen att sätta två sprutor. Denna gången också, det var samma sak förra gången. Märkligt. Jag verkar vara sån helt enkelt, vilket går stick i stäv med andra mediciner, som jag tvärt om reagerar stenhårt på.

Jag tror inte jag orkar träna idag efter det här, jag var helt slut när jag kom ut från tandläkaren. Det kan i och för sig bero på att jag inte kan sova när jag ska till tandläkaren, så jag har inte sovit på över ett dygn.

Men nu har jag en tand där igen. Nu kan jag äta knäckebröd igen, när munnen slutar kännas som någon annans mun. Jag kan sluta äta soppor, mos och puréer också. Jag har varit väldigt rädd för att bita sönder den temporära lagningen så jag har knappt vågat äta något annat än väldigt mjuka saker.

Jag vill vila lite innan Paula kommer hem igen, så kanske jag får sova ostört igen.

Sen kanske jag tar en rågkuse.

Gillar

Kommentarer

 • 4 nov 2019 11:42

  Nästa gång är februari för min del, detta var en akutgrej. Inte är det billigt heller, jag fattar inte att inte tänder är en del av kroppen?

 • 4 nov 2019 12:46

  Duktig du är! yes

  Rågkuse är du definitivt värd! Eller knäckemacka! cheekywink

 • 4 nov 2019 12:50
  Lovis

  Har också lidit av tandläkarskräck och undvek besök under typ 10 år, sen hittade jag min ängel som jag nu går hos utan vånda varje halvår. Ingen som helst oro inför besök längre. Har till och med fått en brygga av henne, dragit ut tre visdomständer etc. Känner mig "kolugn" inför varje besök, har aldrig några hål heller. Synd att jag inte träffade henne tidigare. 

 • 4 nov 2019 16:21

  Tack laugh

  Det var en mycket god rågkuse, den har jag längtat efter heart

  Jag kanske, kanske kan komma att besöka den här tandläkaren friviligt en dag. De är så lugna och vänliga, och ger mig all tid jag behöver för att orka behandlingen. Sånt betyder mycket!

Logga in för att skriva en kommentar.