icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917465
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
19 december 2019 10:04
5

Lärdom

Idag är jag lite öm, kan man väl säga. 163 dagar kvar till Stockholm marathon, och jag satsade på att återvända till gymmet igår. Försökte hitta så få övningar som möjligt som fortfarande täckte in hela kroppen. Det mesta jag lyckades med var ge mig träningsvärk i baken! Men så lyfte jag knappa 5 ton också, om man summerar alla vikter jag lyfte. Måste bli öm någonstans av det. 

ffffe74b-3c4d-41f6-a536-50c18eb1f3b1.JPG

BildIdag står det löpning på schemat, och eftersom det är så få dagar kvar till maran är det lika bra att jag biter ihop.

Jag har varit med om det här förut, att behöva träna med träningsvärk eftersom målet är satt så hög att jag måste pressa mig själv hårt för att nå det. Det var dock inte marathon, och jag var i bättre form då. Men principen borde gälla fortfarande. Det är bara att bita ihop.

Maken är mycket bättre, tack och lov. För säkerhets skull bogserade jag iväg honom till en naprapat som gav oss mer information, och några övningar vi kunde göra för att stärka en muskel som han har ont i. Jag förstod principen bakom råden naprapaten gav, så är det bara rehabträning och stärkande övningar som gäller så ska vi nog se till att det där går över. Nemas problemas.

Lilla grynet hostar fortfarande, men förkylningen är borta. Undrar hur länge hostan ska sitta i egentligen, den stör henne inte egentligen men alla runt (säkrskilt förskolepersonalen) tror ju hon är sjuk fastän hon är pigg som en lärka. Nåja, det är avslutning imorgon och sedan ska hon inte tillbaka på förskolan på ett tag, vi tar ut strödagar och ledighet så hon kan vara hemma till januari. Tills dess har hostan gått över.

7b34f2a9-1071-4130-9066-8870d5df7fcc.jpg

Bild: Det är mycket lättare att jula och få det julfint när man är många som hjälps åt. Här två julbakande syskon.

Det blir nog jul ändå vad det lider, jag måste inte göra allt själv. Det blir lite knytkalas över det hela men alla blev så glada när jag frågade om de kunde ta med än det ena än det andra. Jag hade inte tänkt på det förut, men det verkade faktiskt som att de tyckte det var kul att jag frågade. Att det kanske är så att de vill bidra och inte bara komma som gäster.

Jag kanske ska lära mig släppa kontrollen lite också smiley

Dagens lärdom: Jag måste inte göra allt, jag måste inte ha kontrollen över precis allt. Jag kan lita på att folk klarar sig själva. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 19 dec 2019 11:20
  Tita

  Det där är svårt jag har inte lärt mig än att andra kan klara sig själva utan att jag lägger mig i allt😂🤗🤗

  Med de där två hjälpredorna kommer det att bli en fin jul hos er!😁😁🤶🏻

  Så skönt att gubben börjar komma igen och träning det kan ni ju!!!

 • 19 dec 2019 12:15
  gittan52

  Knytis till jul tycker jag är toppen!
  De senaste 2 åren har vi blivit hembjudna till yngste sonen och hans familj. Vi kommer överens innan om vad vi ska ta med. Men i år får de fixa skinka själva, för jag ska inte göra något vilket är första gången i mitt vuxna liv smiley

  Nu återstår det ju att se om det blir jul hos dem som vi tänkt. Deras andra barn skulle ha anlänt i söndags, men verkar ha det mysigt i mammas mage än så länge.

  Även jag tränade med träningsvärk idag. Anledningen var att jag testade en gruppträning i tisdags och ville testa en annan idag, mest för att jämföra. Nånga muskler som verkar ha sovit sin Törnrosasömn.....

 • 19 dec 2019 13:59

  Det är klart det gör ont att vara på topp. wink

  Men God jul å gott slut i alla fall, hela familjen. heart

 • 20 dec 2019 08:14
  Jessand

  Vi blir över 20 pers till jul och har delat upp det litegrann i alla fall vad gäller maten....jag har jansson och köttbullar kvar att fixa nu under dagarna innan.

 • 20 dec 2019 09:01

  Tita, jag är nog sån med att jag lägger mig i och försöker styra i sånt jag inte borde men jag försöker kontrollera mig lite. Med varierande framgång ska jag väl erkänna laugh

  Gittan52, visst är det praktiskt? Alla får hjälpa till och känna sig delaktiga, det har jag inte ens tänkt på innan att det kanske var så det låg till. Håller tummarna för att liten kommer snart, det är olidligt att behöva vänta laugh 

  Svalu, så är det! God jul och allt till dig och de  dina också! smiley

  Jessand, oj med så många förstår jag om du inte vill göra allt själv. Det blir väldigt mycket mat annars! Vilket kök man skulle behöva smiley

   

Logga in för att skriva en kommentar.