icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917456
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
21 mars 2021 11:07
2

Laddar för ny vecka

Igår var det träningsfri och registreringsfri dag, jag trodde att jag skulle gå upp i vikt idag eftersom jag inte bokförde eller så men bara ett hekto upp tycker jag nästan är inom felmarginalen. För skojs skull testade jag om jag blivit starkare, och jag kunde faktiskt göra 10 armhävningar på fötterna. Det var i sig lite förvånande, eftersom jag trodde jag tappat i styrka. 

9008289d-b0e5-4521-94a9-77d88c8861d7.jpg

Bild: Om man vill göra det svårt för sig. (Bild från Pixabay)

Ska man tro Styrkelabbet, och jag brukar inte ifrågasätta dem så där värst då de brukar vara noga med källorna, så betyder det att jag är starkare än jag trodde. Man lyfter mellan 69% och 75% av sin kroppsvikt i en armhävning. Cirka 70% tycker de är en bra tumregel.

Tips i Coronatider:

"För alla oss som inte är så starka i armhävningar att vi med enkelhet kan pumpa ut flera set med drygt 50+ djupa, kontrollerade reps per set, erbjuder alltså armhävningar ett praktiskt och lättillgängligt träningsalternativ för både bröstmuskler och triceps, när du inte har tid eller möjlighet att ta dig till gymmet." (Styrkelabbet

Fördelen med armhävningar är att man kan justera bredden mellan händerna så att axlarna tar mindre stryk, samt reglera svårighetsgraden med hjälp av knäna. Förstås måste jag ju skena till badrumsvågen och testa, jag hade en bok som var lika hög som vågen så att inte kroppsvinkeln skulle förändras och på det stora hela taget stämmer %-satserna i artikeln. När jag såg hur mycket vikt jag hade på händerna i bottenläget kollapsade jag i en liten hög på vågen!

Jag hade ingen aning om att jag var så stark!

Mitt personbästa i bänk, det tyngsta jag vågat testa som jag minns, är 45kg och det är det jag har i mina anteckningar. Jag skulle vilja påstå att det är tyngre att göra en armhävning eftersom du måste balansera kroppen, hålla magen spänd, sträckt kropp... Sånt som man har nytta av när man ska springa, kroppens muskler får jobba hela tiden för att hålla kroppen stabil genom en mängd rörelser.

Det måste vara vår ute, jag är jättetänd på att springa. Jag tänker på det betydligt mer än vad som är vettigt med tanke på hur dålig form jag är i laugh

Ha en fortsatt trevlig helg allesammans!

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 21 mar 2021 15:56

    Och gissa vem som utnyttjade chansen som Stadium-medlem att anmäla sig till Sverige Springer, Spring Series ett par dagar innan anmälan öppnar för allmänheten?

    Jag ÄR springnödig...!

  • 21 mar 2021 19:09

    15855a5e-616a-49db-8844-e37419556d83.jpg

    Jag är springnödig, jag vet  🤭😇🤪😄

Logga in för att skriva en kommentar.