icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2654372
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 augusti 2020 10:11
6

Kul träning

Jag hade inte glömt så mycket som jag trodde. Ja, en del namn och uttryck förstås. Finlir. Tajming. Men teknikerna satt där de skulle fortfarande, och jag kände mig riktigt nöjd med kvällen när vi åkte hem. Det är fortfarande en massa ord som saknas, namn på tekniker och positioner som fallit bort. Luckorna är till för att fyllas, jag misstänker att det kommer att gå fortare att komma ihåg sakerna andra gången. Att hjärnan sparat det någonstans, långt bak, och gräver fram det så småningom.

Ju-jutsu kai, för de som undrar, är självförsvar och konditions- och styrketräning i ett. Så här kan det se ut när två svartbälten visar upp teknikerna:

Törs jag ta sikte på svart bälte igen, efter ett så långt uppehåll? Ja, kanske. Jag vet inte. Jag kanske är för gammal nu, snart 50.

Nästan 15 års uppehåll, och när jag stod där på mattan igen kunde jag inte för mitt liv förstå varför jag slutade. Varför jag inte bara gick vidare till en annan klubb. Det är ju inte så att det inte finns några att välja på i Stockholm, där jag bodde då.

Gillar

Kommentarer

 • 25 aug 2020 11:13
  ulla165

  Ha-ha! Idag sitter jag och gör sittgympa med Roger... Det är lite skillnad på motion och motion😉

  I vår gröna ungdom övade Maken och jag ju-jutsu (syftet försvar), men vi kom aldrig längre än till ett gult bälte. Sedan flyttade vi och fick aldrig det det gröna. En dag såg vi vår tränare på stan med en matkasse i vardera hand - Maken smög sig bakom honom och tog ett struptag på honom och släppte sedan taget med detsamma av ren självbevarelsedrift... och tur var det för tränaren sa att i nästa sekund hade han släppt kassarna och då hade Maken legat raklång på marken...

 • 25 aug 2020 12:52

  Vilken tur att allt är relativt, så det finns något bra för alla! 

  Hahahahaha ja det hade ju varit en syn om maken hade åkt på en flygtur ner i asfalten, det kan göra ont om man inte vet hur man landar laugh
  Vad synd att ni inte hittade en klubb dit ni flyttade!

   

 • 25 aug 2020 13:35
  ulla165

  Idag tjatar jag på mina barnbarn att dom ska börja med ju-jutsu så de kan försvara sig om det skulle behövas.

  Det enda jag kommer ihåg idag om 'vår träning' är att vi började med att göra kullerbyttor i alla dess former... stillastående, gående, springande, you name it... just för att kunna falla 'rätt'...

 • 25 aug 2020 13:51

  Alla har glädje av att kunna falla rätt, oavsett egentligen. Tänk vintern, när det är halt och slirigt eller inne på badhuset. Det finns många ställen där man kan behöva vara bra på att falla och ta emot sig så man inte gör sig illa annat än i stoltheten. 

  En annan sak som är kul är gemenskapen, att kunna träna och skoja ihop fastän det är "slåss-gympa" som pappa kallar det laugh

 • 26 aug 2020 00:18

  Klart du klarar av att ta svartbälte :D aldrig försent!! vi kör tillsammans <3 

 • 26 aug 2020 00:20

  Gärna! heart

  Jag ska försöka låta bli att skrämmas wink

Logga in för att skriva en kommentar.