icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917303
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
19 oktober 2010 16:57
1

Korta intervaller - så gick det

Det är kul att sätta sprätt på benen, springa lite för fort och galet. För mig är galet ungefär 12km/h (5 min/km). Det är då jag får myrkrypningar i fingrarna som sprider sig mot underarmarna om jag framhärdar och det gör jag ju.

När jag springer på bana (på en idrottsplats t ex) springer jag saktare, varvet (ett varv är 400m) går på cirka 2:10. Då får jag inga myrkrypningar, men pulsen blir lika hög. På löpbandet går samma distans fortare, 2 minuter blankt. Jag förmodar att bristen på luftmotstånd kompenseras av den högre farten, annars skulle jag haft lägre snittpuls och lägre maxpuls på löpbandet, men nu är siffrorna i princip identiska.

Om nattens eskapader satt några spår så vad det inget jag märkte något av medan jag sprang i alla fall och nu mår jag bra. Bättre än bra till och med, jag är alltid nöjdast efter ett intervallpass.

Jag är så glad för att fler och fler fiskleverantörer ansluter sig till marine stewardship council för då kan jag köpa mer fisk utan att känna mig som en skurk som äter rödlistade fiskar. http://www.msc.org/

Krav-mäkningen går också bra här hemma. Det känns lite bättre att köpa fisk och kött som man vet är så miljövänligt som möjligt med dagens mått mätt. Jag vill inte vara en del av problemet.

Kommentarer

  • 19 okt 2010 21:47
    Bajjan
    Vad duktig du är med löpningen, själv försöker jag jogga då och då...vovven gillar att få springa och blir lycklig när Matte försöker. ;-) Hoppas att du slipper yrsel igen! Ha det bra! Kram

Logga in för att skriva en kommentar.