icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3525665
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 december 2016 11:24
14

Kontrakt och planer

Veckan har varit galen, med julbord, kontraktsskrivning, en massa resande fram och tillbaka samt en försiktig smygstart på rehabträningen när det gäller löpning. Det enda jag inte tagit itu med är de där extrakilona jag drog på mig. Julfirande har jag inte orkat tänka på heller faktiskt, det har hamnat väldigt långt ner på prioritetsordningen. Men 2017, då blir det andra bullar!

24377fb1-0c78-4af0-a087-533d1d5ef340.png

Bild: Vy över trädgården. Jag skulle vilja ta ner lönnen och sätta ett filippa där istället, men vi får väl se om vi får göra det. Jag vet inte vad som gäller, trädet kanske är skyddat på någotvis?

Vi firade vår dag på Rissne Gård, de har ett väldigt fint julbord som vi besökte. Sedan promenerade vi hem i det vackra vädret och bara njöt av tillvaron. Det var väldigt mysigt och romanstiskt. Men sedan var det slut på lugnet, för den 13:e skulle vi skriva kontrakt så det blev till att stiga upp i ottan och fnatta ner till småland, till mäklaren och sätta kråkor på alla papper efter att vi hade gått igenom dem tillsammans. Ett bra sätt att spendera lucia på, tycker jag. Vi missade varenda luciatåg, men jag sjöng lite för älskling i tunnelbanan och jag har ju långt ljust hår så det kanske räknas?

9ff6a8f6-7653-4a0b-aaee-9931afec37d7.png

Bild: Övervåningen, precis i högerkanten i bild kommer det förhoppningsvis upp garderober, mitt emot toaletten. Ett av gästrummen får vara värd för mina hobbies, så slipper älskling ha mina motionsgrejer över hela huset.

Jag har rullat igång rehabträningen för min skadade fot, väldigt försiktigt. Det blir jogg, några hundra meter, varvat med gång. Absolut inte mer än foten klarar. Jag hoppas den håller. Helt smärtfri är jag inte, den känns stel och otymplig. Inte alls smidig och stark, som jag skulle vilja.

För att hantera träningssuget cyklar jag jättemycket, 1,5 - 2,5 timma åt gången. Det blir mycket Netflix, men jag klagar inte. Då hinner jag kolla ikapp på en massa jag tydligen missat, som omgivningen tycker att "men det måste du se". I många fall kan jag inte riktigt förstå varför det var så viktigt, men ibland glimmar det till. Dr Who t ex är bra, det är en serie jag gillar.

Igår kom vi hem från småland igen, och marscherade raka vägen till hamburgerprinsen, eftersom det inte fanns tid att laga mat, och därefter till bion och premiären av den nya Star Wars rullen. Jag tyckte den var mörk och actionfylld, inte alls Disneygullig. Den var riktigt bra, med fina detaljer och uppdykanden lite här och var. Den ör sevärd om man gillar Star Wars, sci fi och/eller actionfilmer.

Nu vill jag tagga ner ett tag och inte göra så mycket, det känns som att tillvaron la i en överväxel och gasade på och jag får kämpa för att hinna med.

Det är roligt ett tag, när livet snurrar fort, men man måste få en paus ibland. Annars tappar man taget om saker, och börjar komma efter och då är det inte roligt längre.

Jag har haft extrema koncentrationssvårigheter de senaste veckorna, men det kanske inte är så konstigt. Den lilla stugan i småland har varit en dröm i över tio år, en dröm som älskling och jag delat och närt, pratat om på småtimmarna och fantiserat om när vi promenerat genom Plantagens utbud av växter och buskar. Då är det kanske inte så konstigt att man nästan får frispel när drömmen går i uppfyllelse.

Jag inser att med flytten och allt så kan det komma att bli svårt att greja maran och de andra tävlingarna, jag ska hinna träna också och jag är inte färdigrehabbad än. Men det känns mindre viktigt nu. Mina priorietringar har förändrats, kraftigt. Löpningen är kul fortfarande. Fast löptävlingarna känns inte så viktiga längre. Mest spektakel som kostar pengar.

I tankarna märker jag att jag hellre lägger pengarna, som jag tidigare skulle lagt på löpningen, på en markis utanför arbetsrummet eller på ett växthus, eller på att glasa in balkongen, sätta in extra underskåp med bänkskivor och överskåp i köket, tapetsera om sovrummet eller byta tak på uteplatsen, eller ... ja ni förstår.

Prioriteringsordningen är för alltid förändrad. Det är ingen dålig sak.

Gillar

Kommentarer

 • 15 dec 2016 12:27
  Emmi11

  Inte för att du verkar ha haft några fritidsproblem tidigare, men nu är dom definitivt överwink

  Det allra mesta blir ju bara roligt.... all planering är ju superkul. Man vrider och vänder på alla de möjligheter och lösningar som dyker upp tills man förhoppningsvis hittar bästa vägen.

  Och, som du säger, alla gamla prioriteringar ställs på ända med alla dessa nya intressen som följer med hus och trädgård.

  Stort grattis till köpet och all lycka i småland till er!yes

   

 • 15 dec 2016 13:24
  gasten

  Så spännande, man har projekt hela tiden om man har hus.Det är så roligt. 

  Förstår du har dina tankar där. 

  Lycka till! 

 • 15 dec 2016 13:27
  Donnina

  Hjärtligt välkomna till Småland! Lingonröda tuvor och steniga tegar, som det står i visan, har vi gott om men både öppna landskap, sjöar och hav också, beroende på var i vårt vackra landskap ni ska slå ner era bopålar!

  Hoppas alla era förväntningar infrias, att ni kommer att trivas och älska livet på landet! smiley

 • 15 dec 2016 14:37

  LissaLo, verkligen smiley

  Tack Emmi11, det kan nog ta ett tag innan vi hittat rätt. Jag minns hur svårt det var att ordna bokhyllan, och det var bara en enda möbel i ett rum. Nu ska vi försöka få ordning på ett helt hus laugh Vi har att göra! laugh

  Tack gasten, det är så mycket vi kan göra nu som vi inte kunnat göra innan och så många drömmar vi kan förverkliga att jag blir alldeles varm i hjärtat laugh

  Tack Donnina, jag är ju uppväxt i området så det är mer som att jag flyttar hem igen, så att vi ska trivas är jag så gott som säker på. Jag har större delen av min stora brokiga släkt i området också som välkomnar oss, så vi lär ju inte bli ensamma smiley 

   

 • 15 dec 2016 16:35
  Tita

  I den trädgården får du plats med all din odling som du lyckats få till på en lite balkong. Ett växthus måste du ju ha så gröna fingrar som du verkar ha. Sen verkar det ju vara tusen saker till som du vill göra så du kommer nog att ha hela ditt focus på hus och trädgård lång tid fram över. Det är dig väl unt!!

  Lycka till!

  Hoppas att det blir bra med foten du kan behöva den till trädgårdsarbete också😉😉

 • 15 dec 2016 16:50

  Ja, eller hur Tita? Med tanke på vad jag kunnat klämma in på en balkong, om än en ganska stor sådan, så bör ju en trädgård vara en hel värld av möjligheter laugh

  Tack, foten repar sig sakta (för sakta) och jag vilar tålmodigt. Rehabtränar. Och hoppas. Gnisslar tänder och hoppas.

 • 15 dec 2016 17:49
  Bella50

  Men du...varför har inte jag fattat att du/ni skulle "flytta hem " 😲😲😲

  Hur går det med dina tjejer ? Flyttar dom med ?

  Apropå träning ...så är trädgårdsarbete en lite underskattad form. 

  För att inte tala om renovering och sånt. Klättra upp och ner på stegar...you name it.

  Det är en kombo av nytta och nöje.

  Nu får du längre väg till nästa lunchträff...längre än mig...he,he 

 • 15 dec 2016 18:14

  Jasså, jomen jag är ju smålänning i grund och botten, och tanken attf lytta hem har jag haft länge :)

  Nej, tjejerna bor ju för sig själva nu, så de kommer och hälsar på i småland i stället för Stockholm. De är ju 21 och 23 så de är rätt självgående nu ;-)

  Fast det tar bara lite över 3 timmar med tåg, det är ju inte alls farligt! Jag kan vara uppe före 9 på förmiddagen om jag är lite morgonpigg och hemma igen vid åttatiden på kvällen samma dag, kanonsmidigt!

 • 16 dec 2016 07:43
  Bella50

  Så härligt det låter...och din släkt bor runt er...och så din pappa förstås.

  Ni kommer att få det toppen där i det fina huset.

  Smidigt för alla att träffas på en gång ...när man vill.

  Då har du många "lagringsmöjligheter" fram till dagen D.

 • 16 dec 2016 09:40

  Ja, det känns tryggare än Stockholm där jag inte har så mycket band kvar egentligen. Jag flyttade hit för jobben, hittade mannen i mitt liv så nu är det dags att dra igen. Nu har jag hittat min skatt :-)

  Vi funderade på om vi inte kunde lagra lite hos pappa, som trots allt har väldigt mycket utrymme (han bor på en gård trots allt), för i så fall skulle det mesta av det vi inte använder så mycket, typ böcker och sådant kunna vara nere mycket snabbare, sen när vi får tillträde är det bara 20 minuters körande istället för 5 timmar per runda :-)

   

 • 16 dec 2016 10:16
  Emmi11

  Det låter som ett perfekt sätt att tjuvstarta flytten på. Mycket bättre att sprida ut det om det går.

   

 • 16 dec 2016 10:24

  Ja visst är det! Jag såg på pappa att han inte var helt bekväm med tanken att ha ansvar för halva mitt bohag, han är väldigt petnoga med allt och tar ansvar på stort allvar, men det är ju inte mina mest värdefulla grejer jag åker iväg med först i så fall. Alla såna grejer hade jag tänkt låta en flyttfirma ta, som har transportförsäkring :-)

  Lite saker får vi nog köpa nytt också, köksstolar t ex. Jag har spanat på nya ganska länge, våra gamla börjar bli ganska slitna och vingliga men de köper vi nog hellre i småland med hemleverans när vi flyttat ner i så fall.

  Det är ju inte så att det saknas pinnstolar i småland laugh

  Senast uppdaterad 16 dec 2016 10:25

 • 16 dec 2016 10:57
  Bella50

  Låter som en alldeles ypperlig flyttplan. 👍😆

  Vi gjorde så vid en flytt. Eftersom vi redan satt med två  hus..och åkte förbi på väg till jobbet..tog vi med oss lådor varje gång , till nygamla huset.

  Det sista lasset rymdes i bil och på släpkärra. Väldigt smidigt.

  Det blir lättare att flyttstäda dessutom när det försvinner allteftersom.

  Senast uppdaterad 16 dec 2016 10:59

 • 16 dec 2016 12:26

  Oj, hur gör man för att få rum med två hus i ett? surprise

  Det optimala vore ju att bara behöva ta en bil med släp och tre kattburar med invånare, och åka ner med det sista i lugn och ro efter att allt det andra i stort sett är i rätt kommun redan laugh

   

Logga in för att skriva en kommentar.