icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2199838
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
5 september 2016 16:22
10

Knäckebröd

Det var betydligt lättare än jag trodde att göra knäckebröd. Nu har jag ett grundrecept jag kan utgå ifrån, något att laborera med.

2888dd6c-9c90-443e-aa74-5346131b503b.jpg

Det hade lätt kunnat vara den dubbla mängden dill i brödet, och om man gräddar det 5 minuter precis mitt i ugnen istället för 6 minuter aningen högre upp så blir det ett mjukare bröd. Sådant kan ju vara bra att veta, jag anar att det där är olika från ugn till ugn för jag har läst så många olika bud om saken annars att man blir alldeles trött. Jag får laborera.

Det enda man kan göra är hålla ögonen på bröden och vänta. Rätt vad det är ser de ut att vara klara, och halvminuten senare börjar de bli brända. Som pepparkakor ungefär.

Jag lärde mig också att om jag mikrar en bit sedan det kallnat och stelnat i 15 sekunder blir det som nybakat igen.

Varför har jag inte testat det här tidigare? Det var ju lätt!
Varför har jag inbillat mig att knäckebröd måste vara svårt att göra bara för att det är gott?

En kopp kaffe, en knäckemacka med ost och solen som lyser som en besatt ute. Ibland är livet inte så dumt ändå! Trots att det är måndag!

Ha en fin fortsatt vecka allesammans!

Gillar

Kommentarer

  • 5 sep 2016 16:30
    aregnisw

    Vad för knäckebröd bakar du LadyG? Ser så gott ut men det är väl inte glutenfritt kan jag tro...

  • 5 sep 2016 16:33

    Det är ett helt vanligt, standardrecept på knäckebröd, ett grundrecept kan man säga, som jag ska vidareutveckla. Det är gluten i både rågmjöl och vetemjöl så glutenfritt är det definitivt inte, tyvärr.

    Senast uppdaterad 5 sep 2016 16:33

  • 5 sep 2016 16:38

    Prova det här: Glutenfritt knäckebröd

  • 5 sep 2016 18:23
    acki

    Ser gott ut, skulle passa mig som äter mycket knäckebröd.....istället för vanligt bröd....Kanske provar att baka själv någon gång. yes

  • 5 sep 2016 18:31

    Du måste testa acki, om du gillar knäckebröd! Det är en helt annan sak att grädda eget och äta det färskt. Smakar mycket mer än köpeknäcke, och beroende på hur hårt man gräddar det kan det vara precis så krispigt, mjukt eller stenhårt som man vill ha det smiley

  • 5 sep 2016 18:44
    marre64

    Det är jättegott med hemmagjorda knäckebröd. Jag brukar ha massor med rosmarin i mina, mums 👍🏼

  • 5 sep 2016 19:00

    Låter jättegott! Stöter du den först, eller använder du den hel?

  • 5 sep 2016 19:45
    marre64

    Jah har torkad rosmarin, precis som den är.

  • 6 sep 2016 10:14

    Jag har också tänkt baka knäckebröd. Nu blev jag inspirerad att göra det. Tack LadyG!

    Kram Margitta! 

  • 6 sep 2016 11:24

    Tack marre64 ska testa rosmarin, det låter jättegott!

    Margitta, vad roligt! Om du har variationstips att dela med dig av tar jag tacksamt emot all kunskap jag kan få smiley

Logga in för att skriva en kommentar.