icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2469106
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 november 2014 12:28
9

Klar plan för nästa vecka

Jag vet precis hur nästa vecka ska se ut, om man bara tänker på mat och träning. Återstår att föra in i Matdagboken så att jag kan se när det är dags att göra vad. Det är en sak jag upptäckt, att det är mycket enklare att göra och genomföra planerna om man skrivit ner dem.

Eftersom jag tänker vila idag från träning passar det bra att jag tar mig en stund och tänker igenom hur nästa vecka ska se ut. Genom att planera i förväg sparar jag tid, jag slipper stå i butiken och klia mig i huvudet och jag minskar risken för spontana dumheter.

Det enda jag inte till hundra procent planerar är vad jag gör på träningen. Det får dagsformen styra. Men att det ska bli styrka på måndag är redan bestämt. Om kroppen vill och jag är på hugget blir det överkropp, och med lite tur ett nytt personligt rekord? Hoppas kan man ju.

Det är ganska skönt att ha tänkt klart, det blir lättare för min fästman också eftersom han plötsligt har tider när maten är klar och han vet vad som vankas. Det blir lättare för honom också att planera och anpassa sig. Det blir lättare för oss att kila iväg och handla det som saknas också, när planeringen är gjord. Och eftersom jag handlar på Mathem när det går blir det bara det vi ska ha, inga frivoliteter eller extra som jag egentligen inte tänkt mig. Det som saknas på Mathem kan vi hitta i närmaste livsmedelsbutik, men frågan är om inte mathem snart har allt vi behöver. Jag tycker de utökar och förbättrar sitt sortiment hela tiden.

Jag älskar när saker och ting flyter på, och har börjat inse att de oftast gör det när jag tänkt till före. När jag planerat och sett till att bereda vägen. Lite jobb nu sparar mycket jobb sen, typ. Jag hittar ständigt nya sätt att spara tid, effektivisera vardagen så att jag kan lägga tiden på sådant som är mer värdefullt än handla eller laga mat.

Vad är era bästa tidsspararknep? Hur gör ni för att hinna med allt ni vill hinna med?

Gillar

Kommentarer

 • 15 nov 2014 12:33

  Precis som du säger - planering är nyckeln. För mig också att välja bort det som inte är "rätt" väg när det går till överdrift. Äter jag exempelvis för mycket flera dagar i rad utan att tänka mig för så är det väldigt mycket svårare att komma tillbaka än om jag gjort en enstaka inplanerad lyxdag. 

 • 15 nov 2014 12:55

  Oerhört intressanta tankar och tid är något som lätt rinner iväg och bland det värdefullaste vi har. Jag borde bli bättre på att effektivesera vardagen och ska verkligen tänka och fundera på detta. Tack för länken. Ser väldigt bra ut att handla på det sättet. Får jag fråga om du har menyn klar för hela helgen.. ?

 • 15 nov 2014 13:03

  Det är väldigt praktiskt att handla så, det sparar tid och irritation :-)

  Ja, jag kör en "sopplunch" idag, kompletterar med en proteinshake (eftersom jag är dödstrött på tonfisk) lite senare på eftermiddagen, stekt kycklingbröst och potatisgratäng till middag och en bytta kvarg till kvällsmat.

  Imorgon "sopplunchar" jag på samma sätt som idag, proteinshake till mellanmål, stekt lax med grönsaker, ris och en kvargsås till middag och en bytta kvarg till kvällsmat.

  Alla dagar kompletterar jag upp med proteinpulver om jag inte kommer upp i minst 120g protein på en dag. Men jag försöker verkligen få det från mat istället, det är mer mättande och jag tror det är nyttigare.

  Sopplucnherna är bra för då slipper jag träna med en massa tung mat i magen. Skulle vilja ha den här bara för enkelhetens skull, men en soppmaskin för 1400:- känns inte som det viktigaste jag kan köpa just nu, så jag är lat och tar pulversoppa istället. Genvägar, genvägar, genvägar :-)

 • 15 nov 2014 13:15

  Verkligen intressant och inspirerande!

 • 15 nov 2014 13:37

  Prövat med vanlig kastrull och mixerstav som substitut? Det finns riktigt billiga för några hundra - tycker jag funkar finfint. Eller gör den något annat än tillagar och fördelar? 

 • 15 nov 2014 14:14

  Håller varm/kall och har timer, jag dumpar bara grejerna i och säger till att soppan ska vara klar 13 så grejar den resten. Smidigare än så blir de tinte.

  Visst, jag skulle kunna göra soppan själv (det är det jag gjort hittills, fast i stora grytan för att det ska vara lönt.) men det är ju förtvivlat bökigt i jämförelse...Då blir det ju ingen tidsbesparing.

 • 15 nov 2014 16:22

  Hmmm, jag hoppas karln servar dig med lagad mat på givet klockslag ibland också? ;)

 • 15 nov 2014 16:32
  Med tanke på hur mycket han ställer upp när jag tävlar, han masserar mig, servar med mat och dryck, fixar hotell och resa, sköter markservicen och tar han om mig efteråt så känns det som att det är jag som är den bortskämda i sammanhanget :-)
 • 15 nov 2014 16:38

  yessmiley

Logga in för att skriva en kommentar.