icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2974172
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 april 2011 17:59
15

Kanondag

Sprang till Sundbybergs IP och långpassjoggade med några vänner. Suverän värmeträning att tuffa runt på en varm idrottsplats, vi hade en depå med vätska och godis som vi kunde stoppa i när vi ville. Ett tag bjöds det fotbollsunderhållning också på planen bredvid. Jag tror Sumpan vann, de såg gladast ut iaf :-) Det blev sammalagt 26km idag, vilket jag är belåten med. Det är en bra distans. Värmen var det största problemet, men de tär mest ovan. Det ger med sig snart. Jag är helt ovan vid att springa med rygga. Dessutom har jag tappat så mycket vikt att jag inte längre kan ha den, när alla remmar är spända fattas det flera centimeter i midjan för att den ska sitta stadigt. Vätskebältet har jag fått köpa nytt eftersom det gamla inte längre hade någon resår att tala om. Inte heller det satt bra i midjan längre och flaskorna skuttade ur. Nu har jag nött hål i mina Puma-skor dessutom, i hälkappan. Dämpningen är helt ok fortfarande så jag ska se om jag inte kan livrädda dem, men det var då attans... På kort tid radar utgifterna ut sig - vätskebälte, rygga, skor... vem sa att löpning är billigt? Enkelt, ja. Alla kan börja med det men ju mer man springer, ju mer prylar komme rman på 'vore bra att ha'... :-)

Kommentarer

 • 25 apr 2011 18:29
  Bummlan
  Pust - 26 km med rygga i värmen!!!! Vilja av stål, måste du ha. Jo, mycket rpylar går det åt. Jag är ju bara inne på första varvet och har säkert inte fattat än hur mycket mer grejer jag behöver egentligen. Men jag får ju hela tiden tips från dig på "bra att ha"-prylar" :) Det tackar man för!!!
 • 25 apr 2011 19:28
  Spinnakertejp kan man laga nästan allt med! Värt att testa på dojjorna kanske? Finnes i båttillbehörsaffärer. Ligger långt efter dig till fots iallafall, men lägger man ihop mitt spring i trappor eftersom jag hjälpt en kompis att flytta idag och lång ridtur så kanske, kanske jag matchar dina 26 km! :P
 • 25 apr 2011 20:27
  Skulle kolla på Snooker på Eurosport och somnade!! Ena stunden kollade jag på Higgins - McLeod och plötsligt var det O'Sullivan - Murphy istället :-) Då vet man att middagen satt bra och att kroppen är rofylld och belåten, när man kan sitta och sova en stund - det var läääänge sen jag kunde det! :-)
 • 25 apr 2011 20:29
  Haha! God morgon då! :P
 • 25 apr 2011 20:32
  heheh, jag undrar fortfarande vad spinnakertejp är, är det samma som silvertejp månne? (Duct tape, it is like the Star Wars Force: It has a light side and a dark side and it holds the universe together)
 • 25 apr 2011 20:36
  "Luke, I am your father" XD Nej det är en mycket smidigare tunnare vävtejp som används för att laga segel, går att sy igenom denna tejp och klistret torkar inte ut som på silvertejp.
 • 25 apr 2011 20:39
  Aha, jag sån landkrabba jag är så har jag aldrig behövt laga ett segel så det visste jag inte! :-)
 • 25 apr 2011 20:41
  Finns i en flock olika färger, ca 75 spänn för 5m, 50mm bred
 • 25 apr 2011 21:04
  Troxii
  Jäklarns, inte illa. Bra jobbat! :)) Skulle vilja springa med dig jag, ja kanske inte 2,5mil men ja.. Du skulle säkert kunna pusha en ;) Fint jobbat och du om ngn förtjänar nya skor! Och ja, man kommer på flera saker som vore bra att ha.. Billigt är det inte, i slutändan.
 • 26 apr 2011 09:46
  Du är alltid ute och kutar i närheten av mina gamla hemtrakter (Sollentuna), så det är så kul att höra om vilka vägar du tar!! Själv ska jag oxå våga mig ut på lite SERIÖS LÖPTRÄNING idag (nåja, tänkte försöka mig på en lite försiktig jobb i kvarteret där jag bor, i alla fall... ;-)). Ha en toppendag!
 • 26 apr 2011 10:39
  Greebo, jag har nött sönder själva stoppningen i skon också, så tyvärr hjälper det inte att täta själva håler. Jag skulle sett det tidigare, så hade kanske stoppningen funnits kvar. Men tack för tipset ändå! Lite sko-kirurgi är ju inte helt fel, om det kan rädda ett par sköna skor :-) Troxii, så fort går det inte på så långa pass så du kanske skulle bli uttråkad snarare än trött :-) Tack Xara! Hoppas det går bra för dig med din löpning! När du blir sugen har du väl Edsviken inte så långt borta, eller är det fel sjö jag tänker på?
 • 26 apr 2011 10:41
  Hmmmm, synd att vi inte bor närmre varandra... Jag har tillgång till neopren, skumgummi och lite andra udda material som kanske kunde använts till livräddning. :P
 • 26 apr 2011 10:51
  Men det var hemskt vilka knepiga material du har hemma? Är du båtägare? :-)
 • 26 apr 2011 11:11
  Nej, men kapellmakare! :P Dubbelhäftande tejp, diskunderlägg och spinnakertejp, är vad jag hade testat, i den ordningen, innerst till ytterst då!
 • 26 apr 2011 11:50
  LadyG: Nu har jag flyttat ut i bushen (som mina föräldrar uttrycker det ;-)), men DE har iaf fortfarande nära till Edsviken, helt rätt sjö! Och Norrviken, förstås. Och så hela stora Järvafältet... :-)

Logga in för att skriva en kommentar.