icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2651891
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
29 augusti 2011 11:10
4

Kanelkokade ingefärsäpplen

Ingredienser

1 st ingefära, (ca 6 cm)
5 dl vatten
4 dl socker
2 st kanelstänger
2 msk citron, färskpressad
4 st äpplen (fasta, syrliga)


1. Skala ingefära och skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker med kanelstänger, ingefära och citronsaft.
2. Skala äpplena och dela i 4 delar. Lägg äppelklyftorna i den kokande lagen och dra kastrullen åt sidan. Låt äpplena svalna i lagen.
3. Ta bort kanelstänger och ingefära och servera äpplena kalla eller ljumma med vaniljglass eller grädde.

Jag hade tänkt fotografera också men det glömde jag faktiskt fort, doften och åsynen av guldgula äpplen och kryddor kollrade bort mig helt! Servera med en frikostig klick vispad grädde, det passar som hand i handske :-)

Om lingonpäron är lika gott ... *hoppas*

Gillar

Kommentarer

 • 29 aug 2011 15:08
  ååh lät gott *dreglar*, tål ju inte råa äpplen så jag har nästan varit äppellös ett bra tag innan jag märkte att jag tålde tillagade (doh!) funkar det på utlänska köpeäpplen finns bara det här :(
 • 29 aug 2011 15:12
  Hittar du fasta, syrliga fungerar det jättebra. Jonagold och Granny Smith t ex som är syrligare än Golden Delicious och Red Delicious. Granny och jonagold använder jag när det inte är säsong på svenska äpplen.
 • 2 sep 2011 17:33
  har testat, supergott :D
 • 2 sep 2011 21:20
  Har man lite tur med äpplena är det världens godaste :-)

Logga in för att skriva en kommentar.