icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917362
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
19 augusti 2015 10:21
2

Känner att jag lever

Jag tyckte inte jag tog i så mycket igår, jag styrketränade bara 30 minuter och siktade mest på magen. Lite öm i magen är jag allt, men en del öm blev jag i armarna också av chinsövningarna. Fast värst är det i benen idag, två dagar efter backpasset.

Det var mycket länge sedan jag fick träningsvärk av löpning som inte var tävling.

Styrkepasset gick ganska fort eftersom jag körde en annan övning medan jag lät musklerna vila från den första, s.k. superset. Så t ex alternerade jag mellan hantelrodd och lyft åt sidan med hantlarna istället, för att snabba på lite. Chinsövningarna gick så där, jag tyckte inte jag fick något tryck i musklerna men det var ett tag sen så jag får försöka igen nästa gång. Det går nog bättre då.

Sen hoppade jag på plankan 2x90 sekunder och istället för vila körde jag naprapatens magövning emellan, den jag kallar Jävla Martin* med lika delar mjölksyra och tacksamhet eftersom den tar på de magmuskler som ska stabilisera bålen.

Andra omgången planka var mer smärtsam, men det beror ju på att då har magen redan gjort hela naprapatens övning också och det är ju samma muskler, så just att alternera så där var direkt styggt mot magen. Men med flit. Jag vill ha en stark, stabil bål.

Jag råkade dessutom bli sittande hela dagen på den instabila kudden (jag kan höra naparpatens ord "Du, måttligt är inte ett ord som finns i ultralöpares vokabulär va?". Jag tror det påverkar hur sliten jag känner mig i kroppen idag. Det gör inte ont på fel sätt, det är bara träninsgvärk och ren trötthet. Det är bra att kunna skilja på de olika sorternas smärta, så man vet vilken man ska respektera och vilken man kan strunta i.

Men jag vill ta en jogg idag, en lugn en, även om det inte känns som att kroppen är med på noterna. Bara ta det piano, inte stressa. Försöka mjuka upp min stela lekamen. Så kanske jag får sova gott i natt, utan att jag väcker mig själv när jag rör mig.

Jag har annat som ska hinnas med idag, men min jogg ska jag ha. Annars får jag nog spel, jag behöver blodcirkulationen och den avslappning ett lugnt pass jag ge.

Igår köpte vi en ny sorts glass när glassbilen var förbi, ispinnar med smak av bland annat ananas, frutini och de var faktiskt riktigt trevliga. Inget av de E-nummer de listar är något jag inte har hemma, och med 99kcal/100g är isglassen ett utmärkt alternativ som efterrätt om jag blir sugen. En glass väger 45g så det blir ungefär 45kcal per glass, det är inget som bör vålla några bekymmer.

Endera dagen kanske jag ger mig på att göra egen isglass, jag menar hur svårt kan det vara? Fruktsaft, någon sorts behållare, pinne och frys? Vi har en juicecentrifug, den bode kunna bistå med fruktsaft så det räcker. Det kanske inte är svårare än så? Jag måste testa, nån dag när inte frysen är full som en amerikansk thanksgivingkalkon..!

(* Övningen går ut på att man lägger sig på rygg med en handduk ihoprullad i korsryggen/svanken. Sen nyper man fast den mot golvet genom att pressa svanken mot handduken. Händer och fötter ska upp, som om man stod på alla fyra fast man ligger på rygg. Sen pendlar man, utan att tappa pressen mot handduken, med ena handen och motsatta benet hela vägen ner till golvet i en långsam kontrollerad rörelse, ner och upp igen. Åtta pendlingar per sida, eller sexton totalt, i ett set och tre set totalt.)

 

Gillar

Kommentarer

  • 19 aug 2015 13:16

    Skönt med träningsvärk, då blir man påmind om att man gjort något bra :-)

  • 19 aug 2015 13:19

    Precis, jag behövde nog ett gäng att springa med för jag tar i mer i grupp. De lugna passen behövs de med, men ska jag utvecklas mer får jag nog finna mig i att jag måste börja ta i lite också :-)

Logga in för att skriva en kommentar.