icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5085223
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
19 December 2016 16:15
4

Jul snart ju

Planerar lite löst inför julafton, den blir lugn men en del julmat vill jag ju ha. Jag har min receptsida där jag grupperat ihop de recept jag tänker hör julen till och utgår från den när jag fixar och donar. Igår provade vi att göra knäck med must, det blev märkligt. Inte illa, men det smakade inte så mycket must. Men något smakade det. Jag tror jag ska lägga upp det som recept också, under julgodiset, och notera att smaken blir annorlunda men att man inte ska förvänta sig att det smakar så mycket must direkt.

Jag har varit duktig med fotstyrkan idag med, och jag har dessutom jobbat med fotledsrörligheten. Nånstans läste jag att man kan få ont i fötterna om man är för stel i fotlederna, så jag grejar lite försiktigt med det med. Förr eller senare ska det väl bli bra.

Det är rackarns vad fort det går, nu är det fem dagar till jul. Det är bara tolv dagar kvar på året.

Några nyårslöften tänker jag inte hållas med, det gör jag sällan nu för tiden. Jag behöver inte ett årsskifte för att sätta igång en förändring, det räcker med en ny dag.

Däremot ser jag fram emot att lägga 2016 bakom mig, det var ett inte allt för roligt år som är skönt att få lägga till handlingarna.

 

Gillar

Kommentarer

 • 19 Dec 2016 17:55
  Emmi11

  nästa år kommer att bli toppen för dig.

  Med flytt, hus och trädgårdwink
  för att inte tala om hur kul det är att planera och bolla idéer. Jobbiga perioder blir det men sååå mycket roligt ni har framför er. 

  Senast uppdaterad 19 Dec 2016 17:56

 • 19 Dec 2016 17:59
  gittan52

  Åh, vad jag gillar din beskrivning ”matglad bullmamma i löparskor”. Du är ett bevis på att det går att kombinera det som många kan tycka vara ytterligheter. smiley

  ”Jag behöver inte ett årsskifte för att sätta igång en förändring, det räcker med en ny dag.” är också något jag både gillar och ställer upp på!

  För min del är eget fixat julgodis historia, som så mycket annat.
  Men jag blev förvånad över att det i stort sett bara fanns färdigkokt julskinka på ICA idag. Bara ICA:s egna (som jag köpte) och Scans fanns rimmad. Visst kan det vara bekvämt med färdigkokt, men inte om jag vill äta en ljummen, griljerad skinka på kvällen 23/12. Om jag gör det på en färdigkokt så hinner den inte bli ljummen rakt igenom, har testat.
  Skinkan ska nästan smälta smöret på brödet den ligger på. Ett lager stark senap och ett kryddat brännvin därtill så är jag nöjd. Resten får bli som det blir, och förhoppningsvis blir det minimalt med mat och maximalt med motion.

 • 19 Dec 2016 20:43

  Emmi11, jag hoppas det jag med, vi sitter och drömmer om det nya köket och fantiserar om hur fint det kan bli redan :-)

  gittan52, oh du det lät ju så gott! Ja, den färdigkokta är smidig om man har bråttom, men ljummen inuti blir den ju aldrig om man inte bränner den på ytan och det är ju lagom gott. Enda sättet jag kommit på för att få en man kan koka själv är att beställa i charken, jag har bara hittat färdigkokta. För några år sedan var det tvärt om vill jag minnas, då var det de kokta som var svåra att få tag på.

   

   

 • 20 Dec 2016 00:06

  Har köpt rimsaltad och kört den själv, vägrar äta färdigkokt vatten dränkt skinka, här ner om man letar har nästan varje affär gömt några sådana, men det svåra var att hitta en på max 2 kg, brukar gör en på 5 kg. Men för frestande. Ha hemma och ska inte äta så mycket gris. Vill inte betala för en massa spad, körd min för första gången i stekpåse på 125 grader, blev 1,5 dc. spad i påsen och skinkan verkar perfekt, som gumman sa. Den låga värmen gör dem saftiga.

   

Logga in för att skriva en kommentar.