icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2471734
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 juli 2016 12:24
5

Jo, jag vet varför

Tjong så stannade vågen på 70,0kg. Två kilo upp, kan verkligen en ganska stor bit tårta ensamt ställa till med så mycket? Jag minns inte hur mycket melon jag satte i mig också, det var kopiösa mängder i alla fall eftersom älskling hade köpt en sexkiloskoloss till kalaset som vi satt och delade. Damen som fyllde år, älsklingens moster (samma moster som satt i dödens väntrum i våras efter att ha blivit påcyklad) är väldigt förtjust i vattenmelon, så jag beslutade att även om vi kommit överens om att presenter inte var att tänka på så kunde det ju inte gälla en melon. Melon är ju ingen present, det är ju ätbart... :-)

Det argumentent, hur haltande det än må vara, gick hem :-)

Gammelkatten är glad igen, hon är bortskämd så det förslår och vill helst av allt ha ett specifikt torrfoder som vi bara hittat hos veterinären. Det torrfodret tog slut häromdagen och hon ville inte på vis i världen äta av det vanliga, varenda gång jag gick mot köket följde hon met ut. Ivrig och förväntansfull, hela det lilla ansiktet lyste av hopp. Sen reaktionen när hon insåg att jag inte heller denna gång skulle byta till Royal Canin, svansen som slokade lite och hela katten verkade bli besviken. Jag orkade inte med hennes sorgsna blick en gång till, så det var bara att jaga.

Småkatterna är måttligt imponerade av det där torrfodret, men tant älskar det och såg fruktansvärt nöjd ut när jag bytte till hennes foder i skålarna. Småjönsarna äter lika gärna från automaten där de får fiska fram pelletsarna med tassarna (den läsiga mojängen går inte tant i närheten av!) så i den kan vi ha foder för unga, aktiva katter som tant skulle få magbesvär av. Praktiskt :-)

Jag har hur mycket underbar läsning som helst framför mig efter att ha avlastat en bekant till min älskling lite. Bekantingen ska renovera och har beslutat att feng shuia lite i bokhyllorna, och som bokmal av rang hade han en mängd böcker som han tyckte om men inte hade plats för. Jag är också bokmal, och hamster på kuppen så nu har jag massor av olästa äventyr att hitta plats för någonstans. Hellre det är att de skulle hamna på tippen, vilket de riskerade att göra annars! Det var ett lätt beslut att adoptera böckerna eftersom bekantingen har i stort sett samma intressesfär som jag.

Jag ser ett bibliotek i min framtid, och det är mitt. heart

Plattan är bra, jag läser e-böcker också men inget slår en riktig bok.

Gillar

Kommentarer

 • 30 jul 2016 15:03

  Säkert mycket vätska, 2 kilo upp från enda dagen till den andra är ju inte riktigt matematiskt gångbart! frown

 • 30 jul 2016 16:19

  Jo, det måste det nog vara för skulle det vara fett skulle det vara en väldigt maffig tårtbit, +14 000kcal - då snackar vi tårta! :D

 • 30 jul 2016 16:33

  Haha! 100% smörkräm! devil

 • 30 jul 2016 23:20

  Ja på bibloteksfronten är min fry och du överens, hon samlar på böcker, men nu när hon inte ser läsa utan glasögon står dom bar i våra överfulla bokhyller. När jag är så mycket i stugan har jag märkt att minna bokhyller med krymer utryms mässigt, trots jag givit bort mycket läsning Hum. Min fru drömer om ett rum med bokhyller man kan skjuta och en liten mycig läsvrå, Nu får hon börja drömma om skön fåtölj med inbygda högtalare då hon lysnar på Ljudböcker, och jag är perjodare, En av minna förfatare har släpt en ny serie dags börja läsa, den förra var på 48 böcker. Tänkte dom skulle hinna få läsa in de flesta inna jag började på dom. Lite för mycket gott på en midag så hoppar jag, upp 2,5 kg, är sanslöst, har räknat kalorier stämmer inte alla med vad jag borde gå upp,

 • 31 jul 2016 00:20

  Ljudböcker, om det är nån som är bra på att läsa in dem, är ett jättehärligt sätt att uppleva böcker! Det lyssnar jag gärna på när jag promenerar, kombinationen är svårslagen! Jag skulle också vilja ha ett riktigt mysigt läshörn med en skön fåtölj, en sån man kan sitta och somna i utan att bryta nacken av sig, och med bra lyse så man ser att läsa när man inte sover :-)
  ​Ett tyst, lugnt rum med böcker, och massor av lugn och ro.

  Försvinner vikten lika snabbt igen för dig, Afkrut, eller får du bråka för att bli av med det?

Logga in för att skriva en kommentar.