icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5233993
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 september 2012 14:37
1

Japp, nu är jag mallig!

Jag fick till det den här veckan också. Jag körde exakt samma regi som förra veckan, fast den här gången la jag till höftlyft på två olika sätt. Ett höftlyft ska väl egentligen se ut så här: [LANK]http://www.dintraning.se/ovning/456/Hoftlyft.html[/LANK] Fast jag valde att göra den på ett ben i taget istället. Den andra varianten av höftlyft gjorde jag så att jag ställde mig i högsta läget som på bilden i länken innan och sen lyfte jag ena benet, upp och sen tillbaka. Satte ner foten och växlade över till andra benet, upp och tillbaka. Den varianten har jag inte sett någon annan stans, så jag får väl döpa den till Mina Höftlyft. Fantastiskt jobbiga för rumpan blev de efter ett tag i alla fall eftersom vitsen är att man ska hålla höften högt hela tiden och bara växla stödjeben. Jag är övertygad om att det är rump- och höftträningen som är det viktigaste för att jag ska kunna fortsätta springa, hel, smärtfri och glad. Fast jag körde crunches, dips, knäböj och vadhävningar på ett och två ben också eftersom jag inte tror att det är enbart rumpan man springer med, två set av varje med 15 repetitioner i varje set blev det. :-) Jag öste verkligen på idag med, jag försökte hålla mig under 30 minuter men det går bara inte. Särskilt inte när jag kastat in två övningar till. Men det gör inte så mycket, det får ta 40 minuter då, om det ska vara så. Det kan det vara värt :-)

Kommentarer

  • 24 september 2012 21:28
    bra jobbat, kommer göra susen! själv tycker jag löpstyrka är så himla trist att köra, att jag intalar mig själv att jag än så länge är alldeles för dålig för att behöva det ;) så verkligen jättebra gjort!

Logga in för att skriva en kommentar.