icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234118
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
11 september 2012 20:53

Jag litar inte på löpbandet

Vi har haft hit tekniker tidigare för sevice och support, certifierade Tunturitekniker dessutom så de borde väl veta när de säger att bandet håller rätt fart. Så varför känns det annorlunda? Lättare? Det måste det vara jag som förändrats, som tycker 10km/h på bandet känns lätt och ledigt. Ute är 6 min/km ingen lek, och 5:20-5:30 håller jag bara på IP om jag kör intervaller och är taggad. Något är förändrat, och det är inte säkert att det är löpbandet bara för att jag tror det (jag, som helt saknar känsla för fart). Det var faktiskt lite jobbigt att hålla 10km/h i 4 graders lutning (det var iaf så jag ställde in bandet), sen får det vara hur det vill med resten. Fotpodden måste kalibreras igen för den rapporterade glatt tider jag inte varit i närheten av sen förra intervallpasset. Men jag har ju bytt klocka sen sist, så det kanske inte är konstigt att det är dags igen. Å andra sidan är det nog lättare att springa på löpbandet än ute, för jag minns att jag i vintras brassade på och körde milen på strax under 55 min på löpbandet. Vad jag hade gjort ute då (i den form jag var då) vet jag inte, men en avancerad gissning är 58-59 med en bra hare. Utan hare springer jag på 61-62 min utomhus. Jag tänker i alla fall köra de kortare passen hemma i vinter, men inget över 90 minuter. De långa passen kör jag på gymmet eller ute, allt efter väder och möjligheter. Slitaget på ett hemmalöpband är grymt om man gör som jag gjort hittils och nollställer bandet utan att låta det svalna mellan, och dessutom bränner av pass på både 2 och 3 timmar. Jag nöter ut bandet, det vet jag. Det är oundvikligt. Men det vore trevligt om det kunde hålla ett litet tag till, för jag gillar det verkligen och ser inte fram emot att behöva byta. Det får gärna hänga med nån vinter till eller två...

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.