icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2074382
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
1 januari 2019 13:08
14

Irriterad och nöjd samtidigt

Det blev en trevlig kväll igår, bortsett från att allt smällande väckte Paula och sedan somnade inte hon om på allvar förrän strax före sex då det var dags för maken att stiga upp och köra mellantjejen till jobbet... Kul. Not. Jag har sällan avskytt fyrverkerier så mycket som just igår, och jag är ingen vän av skiten ens i vanliga fall. Så döttrarna är trötta, jag är trött och maken är dödstrött idag. De enda som inte brydde sig nämnvärt igår var katterna.

Jag är väldigt glad att det i fortsättningen ska bli svårare att skjuta raketer, åtminstone raket på pinne, jag hoppas innerligt att fler sorter kommer att omfattas av kravet på tillstånd och utbildning. Att någon kan tänka sig att det är en bra idé att blanda fyllerister och sprängmedel är för mig en gåta. Ska man skjuta raketer ska den som har ansvaret vara nykter, så ökar chanserna dramatiskt att alla fingrar och ögon får vara med och uppleva det nya året.

Jag förespråkar lasershower iofs, så slipper vi panikrädda hundar och katter, vettskrämda hästar och nötkreatur. Men det är nog ganska länge tills kommunerna fasar ut pyrotekniken till förmån för lasershower dessvärre.

Nog om detta dock, det small ändock bara någon timma runt midnatt så i sammanhanget var det väldigt måttligt. I storstäderna var det nog värre, verkade det som på nyheterna. Vi spelade sällskapsspel så vi höll på att missa tolvslaget helt när det brakade lös utanför. Jag är inte säker på att vi hade kommit ihåg tolvslaget om inte grannarna börjat spränga kvarteret.

716ea5f7-490b-4357-b9be-0b7df7c49d56.jpg

Äldsta dottern gjorde en synnerligen sympatisk trerätters till nyårsmiddag, en förrättssoppa med potatis och palsternacka med chili följt av saftigt kycklingbröst i chiliapelsinsås med blomkålspuré och sötpotatispommes och en fyllig chokladmousse med halloncoulis med chilisting till efterrätt. Väldigt gott och vällagat, jag var helt beredd på att gå upp i vikt av så här mycket god mat men hon utnyttjade kryddorna slugt och tog tid på sig med råvarorna.

Resultatet? Gott, väldigt mättande och kalorisnålt uppenbarligen eftersom vikten stannade på 76,3kg och prick 34% kroppsfett. Jag bara gapade. Och klev upp på vågen igen. Tänkte jag läst fel, det måste stå 76,8kg och lagom till jag fått på mig kläderna och skulle kolla e-posten var jag övertygad om att det nog var 76,8 det stått. Så jag blev lika överraskad en gång till, när jag loggade in på datorn och Garmin Connect visade dagens vikt. 76,3kg och inget annat.  

Fråga mig inte vad som hände, jag vet inte och kan inte förklara det eftersom jag borde gått upp i vikt av styrketräningen igår. Jag har skaplig träningsvärk, om än inte den allra värsta jag haft i livet. Bara att den finns där borde betyda att jag inte går ner i vikt, att jag är svullen i musklerna av träningen och binder vätska. 

Jag förstår ingenting, men jag tänker absolut inte vara otacksam. Däremot måste jag ta nya mått med måttbandet, det gör jag alltid när jag har en ny lägstavikt.

Bjussar på en stilstudie från igår:

Kan nog allt gå lite djupare, böja lite långsammare och inte släppa fram knäna fullt så mycket men i övrigt är jag hyfsat nöjd med tekniken. Ska se om jag inte kan få någon av döttrarna att filma när jag knäböjer 60kg eller mer, så jag får se tekniken när det blir riktigt tungt också. Det här är 50kg, det ska jag greja vilken dag i veckan som helst utan att blinka.

Jag önskar er alla ett gott nytt år, jag hoppas ni hade en trevlig afton och att det nya året börjar bra även för er!

 

Gillar

Kommentarer

 • 1 jan 2019 13:22

  Jag håller med om fyrverkerierna och är glad att Lidköpings kommun (där jag bor), har lasershow istället för fyrverkerier. Detta är andra året i rad så relativt nytt. De har showen på nyårsdagen också så de som missade under tolvslaget (typ småbarnsföräldrar), kan komma dagen efter så idag blir det lasershow.

  Kul med överaskningen av vikten för dig och snyga benböj;) Jag vågar inte sätta stång i nacken sådär och köra benböj. Åtminstånne inte med så mycket vikt så starkt jobbat!

 • 1 jan 2019 13:40

  Tack! Vad kul att de kör den så alla kan få se, bra gjort av din kommun! Jag skulle önska att min var lika medveten och aktiv på det området, men här ska det sprängast eftersom det alltid sprängts, och så har vi alltid gjort här... Traditionalister ut i fingerspetsarna. Jag är förvånad att kommunen har tjänstebilar och inte tjänstehästskjutsar!

  Jag föredrar att ha stången så den ligger på övre delen av skulderbladen, inte själva nacken men det är en smaksak antar jag. Det finns egentligen inget rätt eller fel där.

  Drar man bak axlarna lite så ligger stången på musklerna där, trapezius (kappmuskeln), de drar ihop sig som kuddar nästan som stången kan ligga på. Det kräver en del rörlighet i axlarna, annars når man inte att hålla stången bekvämt också.

   

 • 1 jan 2019 14:16

  Kul att du är tillbaka med styrleträningen! Tekniken ser fin ut, men jag håller med dig - du kan gå djupare i böjen, för att få en större rörelse. Men om inte det är syftet utan "bara" styrka så kanske det är bra som det är?

  Själv satsar jag nu på att bli starkare i baslyften -  mark, bänk, böj och press. Har inte provat att maxa i dessa ännu,  men har ökar kontinuerligt i samtliga sedan nystarten för dessa lyftlaugh

  Tänker också att det här med placering av stång (med eller utan padding)  är både en vana och en känsla. Och såklart blir man mer bekväm och hittar rätt placering ju mer man gör övningen. 

  Ska bli kul att följa dina resultat under 2019!!!

 • 1 jan 2019 15:05

  Tack Jessica, ja syftet är ju styrka egentligen och det kändes som att där någonstans började det bli lite instabilt (inte rätt ord, men knäna ville verkligen krypa in under mig när jag vände rörelsen, jag fick verkligen fokusera på att inte vika in knäna under mig av någon anledning).
  Jag tror, utan att ha testat på allvar, att det är gluteus medius som inte orkar om jag går djupare? Fast med tanke på hur precist träningsvärken sitter i baken, exakt där jag vill ha den, så kanske jag inte ska greja allt för mycket med tekniken laugh

  Vad häftigt, basövningarna är mitt fokus också! Press är väl det som förr kalades militärpress, eller är det jag som är ute och svirar? Har du någon som passar när du maxar, eller är du gutsy och kör solo, med säkerhetsannordningar givetvis winklaugh 

 • 1 jan 2019 15:41
  gasten

  Tycker också att det är obehagligt med alla raketer och smällare!

  Inte kul när den lilla vaknar och inte somnar om.

  Bra jobbat med vikt och träning!

  Skönt när det blir vardag igen så det blir lite mer ordning med träningen!

  God fortsättning på det nya året!

 • 1 jan 2019 15:45

  Tack gasten, detsamma!! Lillan kan man ju trösta, men hur gör hundägarna? Tycker så synd om de oskäliga djuren som inget förstår och bara är rädda. Det är så onödigt.

  Det ska verkligen bli skönt med rutiner och vardag nu heart

 • 1 jan 2019 16:07

  Oj vad duktiga ni är på gymmet. Jag kommer väl igång så småningom. Först blir det promenad cykling och simning. Men när jag börjar på gymmet kan jag kanske få bra tips här. Detta med fyrverkerier hatar jag min ena hund ligger på toa och skakar flera veckor. Här i Malmö är det mycket skjutande. Skulle vilja att det förbjuds helt. Alla vilda djur blir ju också livrädda som fåglar kaniner. Och även boskap som hästar och kossor. De smäller kanske inte lika mycket på landet. Men förbjud skiten. God fortsättning på2019

 • 1 jan 2019 16:12
  paloma

  Här var det också ordentligt smällande, våra grannar som använder sina hus som sommarstuga firade nyår här och smällde redan innan 19-tiden och till efter klockan 01:00. I ena huset var det barn till ägarna som härjade runt.

  Maken var faktiskt nere och sa till att dom skulle sluta att smälla innan tolvslaget, det såg ut som en sopstation på vägen utanför husen. Men idag hade de närmaste grannarna städat upp, och hade nog raketer kvar som dom inte vågade skjuta upp igår.

  Dom har mycket nytta av oss med att kolla husen när dom inre är här, och maken brukar ploga snön så det ser bebott ut. Hade dom fortsatt fick dom nog hitta någon annan som tittar till allt.

  Våra hundar är rädda för smällare, även jakthunden. Så den lilla hunden låg under filten hos mig i soffan, och makens jakthund sov ute i hallen utanför toaletten där maken tillbringade den mesta tiden.

  Närmaste grannarna är från Tyskland, deras raketer pep och ven och smällde jättehögt vilket nästan var värre för hundarna. Jag hoppas att det snart förbjuds helt.

  Jag sov inte många timmar heller inatt, men till skillnad mot er har ni en liten i huset. Jag kan vila när som helst🙂

  Jag som inte styrketränat på många år är både imponerad och lite avundsjuk på hur stark du är👍

  Senast uppdaterad 1 jan 2019 18:20

 • 1 jan 2019 17:57

  lamma, det är så synd om djuren. Förbud vore det bästa, det håller jag med om! 

  Träning är jag rätt bra på, så kan jag hjälpa till med lite inspiration så gör jag gärna det! 

  paloma, helt rätt gjort, det är ju inte meningen att det ska låta som världskriget hela kvällen heller! Tack och lov slipper vi det mesta sådant här, jag blir irriterad nog som det är på det lilla som var. 

  Det är aldrig för sent att börja vet du wink

 • 1 jan 2019 18:22
  paloma

  Nja, jag har för långt till gymmet för att vilja köra regelbundet😉

 • 2 jan 2019 08:52
  pralin

  gymmet  var  min  vän  men  de  är 3 år  sen sist.  Får se om  de  blir  i framtid. Måste först se  till att  komma i balans med  mej själv.  Ha de  gott på alla  vissmiley

 • 2 jan 2019 11:12

  paloma, det kan jag i och för sig förstå. Jag har bara 500m och vissa dagar känns det långt laugh

  pralin, önskar dig allt gott. Hoppas du kommer tillbaka till gymmet, jag tror det skulle göra dig gott. Kanske bara för att basta, finns det bastu har gymmet definitivt ett existensberättingande bortom själva träningen! laugh

 • 3 jan 2019 16:11

  Jepps, med press menade jag axelpress :D

  Jag har inte testa att maxa i några av lyften än, så har varken någon som passar el säkerhetsanordning. Men när dagen väl är inne lär jag göra detta :D 

 • 3 jan 2019 19:29

  Kärt barn har många namn, jag tackar f ö för inspirationen och påminnelsen (och muttrar över helt ny träningsvärk) - du påminde mig om att jag borde köra den lite oftare, så jag petade lite på den övningen igår :-)

  Den ska tillbaka in i schemat igen, den gör nytta! 

Logga in för att skriva en kommentar.