icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3022494
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
9 februari 2021 11:18

Inte så illa

Så trevligt att jag varken gått upp eller ner undertiden jag varit för upptagen för att bry mig. Det är lite lugnande att se viktkurvan för perioden, plan som ett dansgolv med bara några hekto hit och dit i variation. 

Igår blev det en synnerligen färglös middag, men det var gott. Ungspocherad torskygg med potatismos och räkröra på matlagningsyoghurt, räkor, dill, salt och svartpeppar. Men det är ju inte så mycket färg att det stör, så till nästa gång lägger jag nog till broccoli. Det är gott laugh

3e794f73-686f-4153-aac7-50e8b1f45100.jpg

Det var heldag med kursen igår, och efteråt var jag helt speedad. Jag kan bli det när jag får mycket inspiration, en energisk knuff i rätt riktning. Vi hade digitalt besök av skådespelaren och regissören Magnus Nylander, som bland annat berättade om hur man skriver dialog för scenen.

Nu ska jag inte skriva några teatermanus, men det var ändå väldigt givande att höra hans tankar för på sätt och vis är de överförbara till noveller och romaner ändå. Man är inte tvungen att gå fullt så extremt in för uppgiften som på scen, jag kan etablera huvudperson (Vem), konflikt/dilemma (Vad), plats (Var) lite saktare, jag måste inte göra det i första replikskiftet/meningarna. Men det är fortfarande så att läsaren vill ha de där sakerna snabbt. 

Jag fick mycket att tänka på.

54b7101a-754b-4cbb-aea7-14e4bdb6f496.jpg

Det tog ett tag innan jag landade igår kväll, innan huvudet slutade surra av energi men så småningom började jag ändå tagga ner lite. Jag har hittat tillbaka till mina e-böcker, e-boksläsaren är ju suverän! Den rymmer fler böcker än jag äger, i någon form och skulle ändå ha utrymme över så jag behöver inte bekymra mig för plats. Jag kan läsa utan glasögonen eftersom jag kan ställa in kontrast, skärpa, fontstorlek och liknande så jag ser ändå.

Och jag kan ligga i sängen, bekvämt, och läsa. En fördel, för skulle jag bli trött är det bara att lägga ner läsaren och somna. Sitter jag i soffan måste jag pallra mig i säng, och då finns alltid risken att jag vaknar till lite.

Nu är somna inget bekymmer för mig del, jag somnar snabbt och sover djupt, men jag tänker att det är värt att tänka på sådant så att jag fortsätter att sova gott om nätterna. För när jag pluggar behöver jag sova märker jag. Hjärnan är ofta helt urkramad när jag är klar om dagarna.

Jag förstår att Paula stupar senast åtta men oftast tidigare om kvällarna, alldeles frivilligt. Hon lär sig många nya saker på förskolan (det är inte helt ovanligt att folk inte vet att förskola är en skola det också, inte bara lek även om det är en del av dagen det också) de går igenom en massa träd, djur, namn och grejar. De små barnen har en studieplan att följa de också, och Paula tycker det är det roligaste som finns. Fast hon är bra trött om kvällarna.

Men det är bra, då sover vi gott.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.