icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3272452
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
8 april 2020 08:43

Inte så illa

Tre dagar. Som jag skrev igår så kom jag in i rutinerna lika enkelt som när man drar på sig en favoritmorgonrock. Kroppen känns samarbetsvillig, äntligen. Det kan vara så att jag äntligen har energi nog även till detta, man har ju bara en given mängd energi och den ska räcka till mycket. 

Kosten roterar runt lunch och middag, allt annat kan jag fixa med mellanmål men om inte lunchen och middagen är bra (näringsrika men energifattiga) är det inte mycket jag kan göra. Så jag har tagit kontrollen över köket och kör resolut ut alla andra därifrån ett tag, tills jag är på banan igen.

Det har gett direkta effekter på vågen, men vi får väl se hur set ser ut nästa vecka. -2,1 på 2 dagar är mest vatten och glykogen. Det är först nästa vecka jag tänker att det börjar hända saker med kroppsfettet, det som jag verkligen vill bli av med!

Skrivarkursen har oväntade effekter på mitt skrivande. Här är en lek med det format som förekommer i den poetiska eddan, ljodahattr.

3dfbad90-9d5d-45a1-8845-be14971ef2e6.jpg

Bild: Dikten bygger på ordspråket "Eld i hjärtat ger rök i huvudet".

Inte för att vi skriver poesi på kursen. Det är något min busiga hjärna spottar ur sig ändå. Bara korta saker, inga seriösa försök att vara djupsinnig eller så. Jag blir aldrig någon Bruno K. Öijer laugh

Men om någon ler lite åt det jag skrivit, då har jag lyckats.

Ha en fin dag!

3682f189-a722-48ec-9dda-1cb23888807e.JPG

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.