icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2650847
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 november 2019 12:21
8

Inte så illa

Igår bestämde jag mig av någon aneldning för att det räckte nu. Jag har inte tränat på 5 veckor, och av någon outgrudlig anledning var det nog nu. Huvudvärken dånade, tinnitusen ylade och jag var inte mer posivit eller energisk än vanligt. Det regnade underkylt och var mörkt. 

Vikten har hållit sig ganska okej, och löpningen gick faktiskt rätt bra ändå fastän jag inte rört en fena i träningssyfte på 5 veckor. Maken följde med ut, det gjorde löprundan värt varenda minut. De bästa rundorna är de jag får förmånen att springa med honom heart

0195cbb0-2080-4cce-9a5e-c4f6773a009f.jpg

Bild: 6,2km på 47 minuter är rätt okej ändå. 

Jag höll 87% av HRM (Heart Rate Max, maxpuls helt enkelt) i snitt, och toppade på 96% av HRM. Det är faktiskt riktigt bra! Det är svårt att begära mer laugh

Att vikten landade på 77,7kg imorse ser jag som en seger, det är bara 2kg upp. 2kg är inom felmarginalen för hur mycket min vikt kan pendla över kortare tid (tack vare mens, träningsvärk och glykogenlager). Jag har slarvat med måttbandet, men jag har fått byta ner mig i underkläder och byxor så något händer ju.

Vad, återstår att se.

0d4760e6-ef18-4edd-a132-f93854ceacd7.jpg

Bild: USWE Pace Pro, sitter faktiskt still på ryggen när man springer.

Den nya västen kom tillslut, FedEx är konstiga. När de inte fick tag på mig lämnade de paketet på lokala postutlämningsstället men utan att tala om det för mig så jag försökte boka tid för att de skulle leverera. Det gick ju så där... Att jag alls fick mitt paket berodde på att personalen där känner igen mig och såg mitt namn på en av försändelserna!

FedEx är inte de allra mest pålitliga känns det som...

Men västen var bra i alla fall. Den satt så still på ryggen som de lovade och den satt bekvämt också. Återstår att se till sommaren om den skaver någonstans när man inte har full mundering med jacka och långärmat som skyddar. Nacken klarade sig i alla fall, vissa ryggsäckar klämmer åt om nacken och skaver om man rör sig länge men inte denna.

Det är bara 26 veckor kvar till Stockholm Marathon, eller 184 dagar om man så vill. Det låter kanske som mycket tid, men det är det inte.

Det är nästan lite bråttom faktiskt, om man ska hinna i form under någorlunda kontrollerade former. Nu vet jag i och för sig att jag inte tappat allt för mycket på min långa frånvaro, så jag behöver inte ha någon panik men det finns all anledning att skärpa sig och tänka till nu. Ingen mer slöhet nu.

Kursen är klar, i stort sett. Jag känner mig belåten, jag tycker jag lärt mig en hel del och är sugen på mer. Det kan vara så att det är avslutningen på kursen som stressat mig. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 28 nov 2019 12:28
  paloma

  Jag har också slarvat med träningen den senaste tiden, men det gör inte saken bättre att vara stilla. Med det lilla ljus vi har nu behöver jag komma ut varje dag.

  Hoppas du slipper huvudvärken och att humöret stiger i takt med träningen, tinnitusen blir du väl inte av med kan jag tänka mig.

 • 28 nov 2019 12:32

  Tack paloma, nej tinnitusen har jag för livet men den blir värre när jag är stressad eller sovit dåligt. Huvudvärken har nästan klingat av idag, så det är antagligen stress som ligger bakom. Då är det egentligen bara dumt att ta alvedon, då blir det som att tejpa över oljelampan för att den lyser. 

   

 • 28 nov 2019 18:05

  Har du någon naprapat som du kan gå till? Eftersom du både har tinnitus och huvudvärk så kan man misstänka spänningar i nacken och/eller käken.

 • 28 nov 2019 19:26

  LUAL, tinnitusen fick jag i samband med att jag drabbades av "Plötslig dövhet" för några år sedan. Den försvinner aldrig helt men den blir värre när jag blir stressad, sjuk eller är riktigt trött. Så det är nog snarare så att det är stress som ligger bakom pipandet och huvudvärken.

   

 • 28 nov 2019 20:06

  Du har sån vana av att träna och jogga så det är säkert inga problem för dig att komma ikapp med formen!

  Du gav mig så bra tips förut i höst nån gång om dubbskor men nu hittar jag inte inlägget där du skrev all info, tips. Har du möjligtvis en aning? Jag har nämligen inte skaffat några än och fick en snilleblixt att jag kanske ska kolla om finns nåt på Black-Friday-rean. 

 • 28 nov 2019 21:30

  Det är ingen dum idé Mosel! Jag kommenterade i detta inlägget "Lopp", jag tror det var det du menade?

  Kroppen glömmer inte riktigt lika fort som självförtroendet smiley

 • 29 nov 2019 07:35
  Jessand

  Hoppas du kommer igång igen man mår ju så mycket bättre trots allt...skönt att känna att du inte tappat allt för mycket heller, det är ju peppande. Förstår dock att 26 veckor inte är mängder med tid inför ett marathon.

  Är inte supermotiverad jst nu men försöker tvinga mig till styrka 2-3 ggr/vecka, massa promenader, försök till hiit-pass vad gäller löpningen...men nu med snö och halt vet jag inte hur det kommer gå...ska pröva crosstrainern till hiit-passen. Är så sugen på att kunna springa igen utan att bli däckad efter och må dåligt...blev så peppad av att lyssna på MarathonEmma som kunnat arbeta sig upp från 0 till där hon är idag.

 • 29 nov 2019 10:46

  Det kommer nog att gå rätt bra, jag laborerar med klockans funktioner och ser vad den kan hjälpa mig med. Har jag nu en av marknades bästa pulsklockor ska jag väl använda den fullt ut också tänker jag laugh

  Sätt dubbskor på fötterna (se svaret en bit ner på sida två bland kommentarerna) så slipper du löpbandet, om det bara är halkan som bekymrar dig? 

Logga in för att skriva en kommentar.