icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2521893
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
7 juli 2019 12:35

Inte så illa

Härom dagen gissade jag att jag skulle väga över 77kg, idag kom jag sent om sider på att väga mig. Jag hade iofs hunnit med både vatten och kaffe, men ändå. 76,7kg är sannolikt inte många hekto fel och det är sämsta (tyngsta) tiden i månaden just nu. Det märks också, för vätskebalansen ligger en god bit över 48% och det är mycket till och med för att vara jag.

Nu vet jag att man inte ska ta det vågen säger som dagens sanning, särskilt inte eftersom jag vägde mig efter frukostkaffet och inte före som jag brukar (yrvaken som jag var glömde jag det). Ska man ha någorlunda chans att få bra värden ska man hålla sig till samma förutsättningar vid varje vägning för att minska antalet möjliga felkällor.

e310702a-e7cc-40e2-a5f9-4e6b704670c2.jpg

Källa: Mamma.fit 

Bilden är hämtad från hennes Facebooksida, jag hittar inte den på hemsidan men jag hittade flera intressanta artiklar medan jag letade. 

Skillnaderna mellan viktnedgång och fettförbränning

Din action plan om du är över 35

Protein - kroppens byggstenar

Så vet du om du utsätter dig själv för självsabotage

Ta av dig offerkoftan och ta på dig vinnarrocken

Den sista artikelns sista stycka tyckte jag var jättebra:

"”Du kan aldrig få en positiv förändring med negativa tankar” finns det ett bra uttryck som säger så av med offerkoftan och på med vinnarrocken. Ja, du vet som en boxare tar på sig en morgonrock med en stjärna på ryggen innan han ska gå upp i ringen. Siktet ska vara inställt på ”vinst” inte förlust."

Du blir vad du tänker helt enkelt.

Och det där är samma tänk som jag applicerat på i stort sett varenda tävling jag grejat. Jag har fixerat mig vid att jag ska klara det, jag ska fixa det, jag har matat hjärnan med mantrat att jag ska fixa det så till den milda grad att när tröttheten satt in och kroppen börjar tycka det räcker så har det undermedvetna kickat in och beslutat att det inte är dags att vila än. För vi ska klara det. Vi ska runt, vi ska i mål! Det har jag ju sagt en miljon gånger på träning, genom varenda svettig intervall eller plågsam sista kilometer hem från långpasset.

Du blir vad du tänker att du är, så tänk rätt saker om dig själv.

Jag är en stolt förebild till mina döttrar, en stark ultradistanslöpare. Jag är tacksam och stolt över vad min kropp åstadkommit låter mig uppleva. Det börjar där. I positiva känslor och tankar.

Allting börjar i huvudet.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.