icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2518387
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 februari 2017 16:51
9

Inte så illa

e4f233de-a4e2-4353-a438-af342846d8f9.jpg

Okej, det är inte väldens mest sprudlande färger men paprika, chili och liknande kryddor har en lite rödaktig färg som så att säga sätter tonen. Kanske skulle jag ha valt något grönt till, spenat är gott t ex eller en grönsallad. Tomater är också gott. Gurkstavar hade varit snyggt.

Crème fraiche kryddad med samma BBQ-sås som jag stekt köttet i, okryddade kikärtor och sötpotatispommes från vår Actifry. Faktiskt förvånansvärt gott, jag hade inte några större förväntningar på sötpotatis. Potatis som potatis? Knappast laugh

Jag är kanske inte superdupernoga med kosten längre, men jag anser att jag har en ganska okej grundnivå att utgå ifrån. Med tanke på att jag befinner mig exakt där jag vill vara ser jag inga större anledningar att göra några stora åthävor. Don't fix it if it ain't broken.

Flyttkartongerna samlar sig på hög, det är i och för sig ganska många veckor tills flyttlasset går men det är lika bra att vara ute i tid. Men det är inte så kul att bo på Shurgard, eller i en bostad som i alla väsentliga delar ser ut som Shurgard.

Samtidigt har våra växter på balkongen fått spader, rosorna börjar skjuta knopp, klematisen har blad. WFT? Det är för tidigt! Om det kommer en köldknäpp stryker väl alltihop med.

Älskling städade balkongen och bar ner säckar med döda kryddväxter. Men både rosmarin, lagerblad och timjan har övervintrat! Obegripligt, jag brydde mig inte ens om att svepa in deras krukor med säckväv mot vintern.

Hoppas det överlever tills vi kan gräva ner våra växter i trädgården utanför huset. Det vore utomordentligt häftigt faktiskt laugh

Gillar

Kommentarer

 • 12 feb 2017 19:21
  paloma

  Jag kan tycka att färgen inte spelar lika stor roll som smaken, och nyttigt är det i alla fall.

  Så spännande med flyttensmiley

 • 12 feb 2017 19:46

  Jag får bara lite 70-talsvibbar av röd/brun mat, men har du rätt. Egentligen är färgen inte så hemskt viktig smiley

  Ja det börjar pirra i magen nu!

 • 12 feb 2017 21:28

  Har du inte provat bakad sötpotatis med räkröra till , bar hacka potatisen med gaffel uppe på 1 timme på 200 grader vila i 15-20 min sen äta med sked brukar gör en räkrör på 100 gram skalade räkor 60 gr. grekiskyougert och 20 gr. majonnäs hackar räkorna rör i hopp med lite vitlök örtsalt och dill, Enkelt en av gummans favoriter och sötpotatis innehåller en massa nyttigt mot vanlig potatis, mycket nyttigare kcal.

   

   

 • 12 feb 2017 22:38
  Bella50

  Ton i ton är inte fel 👍😆

 • 12 feb 2017 23:56

  Afkrut, ledsen men jag är ingen skaldjursmänniska och majonnäs äter jag knappt alls eftersom jag får ont i magen av det.

  Bella50, så kan man ju se det också laugh

 • 13 feb 2017 07:43

  Jag gör många olika rörer röktlax fungerar med och majonäs är inget måste, gör lika dant med bea tar 20 gram sen hälst färskdragonm och persila korar det med lite örtsalt, det lustiga jag äter den röran till kött, nu ska alla ha den istälet för riktig bea de tycker den med dragon och pesilja är godare som jag gör det. Men från beörjan var det ettsät att minska på kolhytraterna till köttet. Kör ofta med lite swet Chile sås med gillar den smaken, för att inte tala om pepparrot till röktkött. Din grönsakas soppa är mycket god med Cottet shess 100 gr och 2 gram pepparrot lite örtsalt i hopprört klickat i soppan med ett stekt ägg i soppan, har med lärt mina väner de dumheterna.

 • 13 feb 2017 10:30

  Problemet med bea är att det är nästan lika mycket fett som majonnäs, och det är fetthalten som får min mage att slå bakut. Jag gillar bea, men jag kan inte äta mer än någon matsked innan magen får frispel. Man gör ju bea och majonnäs på nästan samma sätt, genom att röra ner fett (smält smör eller olja) i äggulor (varma eller kalla). Men om man kan byta till Crème fraiche eller matlagningsyoghurt, som inte är 75-85% fett, blir det nog kanongott!

  Crème fraiche, pepparrot, rökt ren och lite fransk senap i en bakad potatis är riktigt gott smiley

   

 • 13 feb 2017 10:47

  Håler med här är det 10% och lät Crème frach laktosfri som gäller, röktren är got, min fru påstod att kandagås smakade det även svärmor, min svärfar var från lapland så min fru tilbringade alla somrar där uppe. Jämter Piteälven enda fisket  hon gillar.

  Senast uppdaterad 13 feb 2017 10:49

 • 13 feb 2017 11:03

  Visst är det trevligt att utbudet av laktosfria produkter är så god nu för tiden? Finns massor av trevliga produkter så alla kan njuta. Jag blev överraskad av hur gott ren smakade faktiskt, nästan lite åt vilthållet. Nu är jag sörlänning och har aldrig varit norr om Dalälven, så min erfarenhet av mat från våra norra regioner är högst begränsad men ren gillar jag smiley

   

Logga in för att skriva en kommentar.