icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917321
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
5 mars 2021 15:01
4

Inte illa

Jag satt och muttrade imorse över att jag inte har gått ner i vikt, så där irriterad som man kan bli när vågen stannat på samma siffror flera dagar i rad. Maken påminde mig vänligt men bestämt att jag nyss dragit igång träningen och det är den tiden i månaden då jag normalt går upp. Det är två faktorer som brukar justera vikten uppåt, och jag har faktiskt gått ner ett halvt kilo på fem dagar. Jag behövde den påminnelsen, det är så lätt att bli överdrivet kritisk mot sig själv. Jag har varit noga, strävsam och flitig. 

Träningen har gått bra, idag for vikterna upp. Det är jätteskönt att känna kroppens gensvar, som om den saknat träningen även när inte jag gjort det. 

dbcc8437-f1bb-4089-85e7-5a71192d83a3.jpg

Knäböj, bänkpress och stångrodd. Det känns grymt bra att ha egna vikter och utrustning som jag håller ordning på. Allt är där det ska vara, jag behöver inte börja passet med att städa upp efter andra.

Det kommer att ta emot att gå på publikt gym i framtiden. Men när jag är uppe i vikter runt 100 kg kommer jag antingen behöva byta både vikter och stång eller bita i det sura äpplet och gå på publikt gym eftersom stångens maxvikt är just 100 kg, och alla vikterna och stången jag har nu är 25 mm.

Jag tror att jag måste byta till 50 mm om jag vill lyfta tyngre än 100 kg. Men, inte deppa, 100 kg kommer jag långt med!

Jag kan ju faktiskt kombinera, det går alldeles utmärkt att köra det mesta hemma i det egna gymmet och komplettera med enstaka besök på ett publikt när behovet uppstår. 

Jag klarar mig nog. 

Ha en trevlig helg och var rädda om er ❤

Gillar

Kommentarer

 • 5 mar 2021 15:24
  Jessand

  Härligt med sånt eget gym...mannen ska kanske fixa ett gym på sitt företag som även jag då kommer kunna nyttja...vore fantastiskt.laugh Tror det kit han tittat på skulle tillåta stång med vikter upp till 120-130 kg el nåt....jag tänker spontant att det är väldigt länge innan jag ens närmar mig de vikterna.

  Just nu harvar jag ju på 45-55 kg på marklyft, där skulle jag ju orka mer men har inga mer vikter, knäböj fixar jag inte rent tekniskt att få till på mer än 20-25 kg, men skulle ju definitivt orka mer med rätt utrustning. Axelpress och Höftlyft där funkar vikterna än så länge. Bänkpress ligger jag på 25 kg (3 set x 10) och det upplever jag tungt ,så där har jag också mån att öka. Tänker att detta måste vara bättre än att inte träna alls, att träna med dessa lite för låga vikter i vissa övningar. Sen vet jag inte om jag kan kalla det tung styrketräning och att det ger den effekt som jag önskar.

  Trevlig helg önskar jag dig ocksåsmiley

 • 5 mar 2021 15:39

  Har du testat att variera marklyften?

  https://muscles.se/styrkeovningar/raka-enbensmarklyft/

  Helt klart är det bättre att lyfta lätt än inte alls 👍

 • 7 mar 2021 08:16
  Jessand

  Får testa det för då bör man väl inte klara lika mycket vikt . Sen kan jag inte säga att 55 kg känns "lätt" men det är ju inte så tungt som det bör vara för att räknas som riktigt tung styrka.

 • 7 mar 2021 10:00

  Jag förstår hur du menar, det är lite ledsamt när det är tillgången till vikter som är problemet. Vilken sorts stång har du, 25 eller 50 mm? 

Logga in för att skriva en kommentar.