icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2265080
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 augusti 2019 12:25
2

Inte illa

Den här veckan börjar lovande, förra veckan vid den här tiden vägde jag 75,8kg och det var ju inte så illa med tanke på hur länge jag hovrade mellan 76 och 77. Sedan guppade jag upp och ner runt 75 med lägsta noteringen på 74,8kg hela veckan. Så jag har gott hopp den här veckan eftersom jag började på 75,1kg. 

Sedan jag startade har jag tappat över 16kg, jag har 10kg kvar om jag bara ska fokusera på vikt. Jag är inte säker på att det är det klokaste jag kan göra, för jag har aldrig varit så stark som nu. Alla mina personbästa i knäböj, marklyft och bänkpress är dagsfärska mer eller mindre.

Jag har skaffat en kaliper som jag inte har en aning om hur jag ska hantera, den ger så vilda resultat att jag inte ens kan ta det som en fingervisning. Handhavandefel, sannolikt. 

En PT hade varit trevligt, men det finns nog inte där jag bor. Det är sannolikt bara jag och ingen mer som är intresserad av sådant häromkring. Trots att kalipermätning är mer exakt än impedansvåg.

Eller kanske på grund av att. 

b12cfbff-b636-4e4d-b359-0a7c37257b2b.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 aug 2019 14:48

  Vad kul att det går bra med vikten. Ibland behöver man ett kvitto på att det man gör är rätt.

  Det finns väl PT online, även om det inte riktigt blir samma sak förstås.

  Om man inte bara är viktinriktad utan mer forminriktad så är det bra att ta mycket foton på sig själv, där kan man verkligen se hur kroppen ändrar sig. Jag hade fått ta över ett par gamla jeans med låg midja (inte köpta av mig, jag har bara hög midja) som jag först kämpade för att komma i, sedan att kunna stänga dragkedjan och kunna knäppa knappen och sedan att det som vällde ut över jeanslinningen skulle fixas till. Jag ville ju att jeansen skulle se bra ut på, oavsett vad vågen sade. Jag hade inte varit nöjd om vikten var okej, men magen fluffig och formlös.

 • 12 aug 2019 15:04

  Ja det är kul att det händer något, hoppas det är rätt saker bara smiley

  Skaffade kalipern eftersom jag tänkte jag skulle få bättre mätning av fettprocenten, men då ska man ju kunna hantera den också och det förstod jag snabbt att det begrep jag mig inte på. En PT brukar kunna fixa sådant, det ska vara en del av utbildningen att mäta kroppsfettsprocenten men sådana är det nog ont om på höglandet, om jag inte hittar in till Jönköping förstås. Men åka en timme med bil för det, jag vet inte jag... 

  För är det något jag inte vill så är det förlora en massa dyrköpta muskler, så hårt som jag fått jobba för dem så är jag lite snål med dem och vill inte banta bort dem. laugh

  Så jag förstår precis vad du menar med magen där, det är samma för mig. 

  Senast uppdaterad 12 aug 2019 15:05

Logga in för att skriva en kommentar.