icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2465553
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 mars 2013 09:56
4

Inte helt oväntat

Vågen stannade på 63.9kg, -0.8kg, idag. [FET]BMI 25.[/FET] Inte helt oväntat, kroppen följer samma mönster som tidigare. Det är bara det att jag brytt mig mindre nu när jag nådde 65 så smidigt. Jag funderade på om jag skulle försöka ta mig ner på normalt BMI men hann aldrig riktigt bestämma mig, och löpningen tog så mycket fokus att jag glömde tänka klart. Fast jag har ännu inte ändrat rutinerna, inte planerat om vardagen. Jag följer samma rutiner som tidigare, samma periodiska fasta och det verkar räcka. Enligt BMI skulle jag kunna gå ner till 49 (BMI 19.1) och fortfarande vara normalviktig men jag skulle inte se klok ut då. Framför allt skulle jag behöva offra en massa muskler - [KURSIV]otänkbart[/KURSIV]! Jag skulle behöva se ut som en tandpetare. En pommes frites. Nej, ska det bort något ska det vara fett som ryker, och det kan få ta sin lilla tid det som är kvar. Jag är ungefär där jag vill vara, under 65kg, och jag mår bra. Det var en mening jag aldrig trodde jag skulle få skriva. [FET]Jag är där jag vill vara.[/FET] Vad vågen stannar på innan jag hittar balansen, jämvikten, får vi se. Det kan också ta sin lilla tid men jag har marginaler åt båda håll. Huvudsaken är att jag hittar jämvikten, förr eller senare. Jag håller fast vid att fasta 16 timmar om dygnet. Det fungerar så bra för mig att jag har ingen lust att ändra på det, jag mår bra och det är lätt att hålla sig nöjd tycker jag. Däremot får jag nog fundera på att peta in ett extra mål någonstans för att öka på kalorierna. Men jag får ta det steg för steg, lite försiktigt. Känna in kroppen, vad den behöver och vill ha. Försöka lyssna på signaler jag inte hört på tjugo år. Det kanske misslyckas fullständigt, risken är stor. Men jag vet att kroppen är finurlig. Den repar sig, om man ger den chansen. Jag måste försöka. Givetvis håller jag fast vid matdagboken undertiden, allt annat vore att chansa. Jag chansar inte. Idag stå det 20km på schemat. Distans, lätt. 140minuter. Det är sol och vackert väder ute. Det kan bli en härlig dag idag också. Förhoppningsvis hittar jag rytmen idag, flytet. Det är inte alltid det infinner sig, men när det gör det vill man hålla på i evigheter och bara stanna i sin lilla bubbla av välmående. Tankarna stannar upp, man bara existerar i nuet och njuter i fulla drag av det som är just nu. Även om kroppen kan vara trött efteråt är själen och knoppen som nya efteråt. Lägger upp bilden på narcisserna, de är så vackra just nu och jag blir så glad när jag ser dem. Som små gula solar i hallen, små vårtecken :-)

Kommentarer

 • 30 mar 2013 10:14
  Grattis till att dy är där du vill vara, inte många(jag) som kan säga det. Att se ut som en pommes frites är i mina ögon varken vackert eller speciellt hälsosamt. Ha så kul på löprundan idag//donny
 • 30 mar 2013 10:41
  BMI är kanske inget bra mått på dig som måste ha massa muskler. Imponerande resultat!
 • 30 mar 2013 10:53
  Verkligen najs att känna sig nöjd, du är där du vill vara.. Fina blommor! Pepp
 • 30 mar 2013 11:02
  grattis... det som räknas är att du mår bra och precis skriver där du vill vara .... riktigt bra jobbat ..

Logga in för att skriva en kommentar.