icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2169224
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 juli 2016 20:42
8

Inget man ska

Jag har märkt på sistone att jag blivit lite allergisk emot uttrycket "Det är så här man ska..." nästan oavsett vad det gäller, och till och med fastän jag kanske i sak håller med om att det är en bra idé. För nej, det finns inget man ska utom födas och dö. Allt där emellan är alternativ och val man gör.

Eller vad säger ni?

Kommentarer

 • 13 jul 2016 23:36

  En tanke jag inte tänkt men ett sat talesätt är att vardag har sin plåga, så hur man än gör har man ändan bak verkar vardet enda som är säkert.

 • 14 jul 2016 00:32

  Det är kanske bara jag som är lite allergisk mot svepande generaliseringar, men jag går igång lite på att en del skriver "man" när de menar "jag". Jag bryr mig inte om en person skriver "Så här tycker jag om att fira fredag!" eller "Oj, så tänkte inte jag". Sånt händer. Men så har vi de som skriver "Så här ska man fira fredag!" och "Oj, man tänker inte så" och då reagerar jag, för jag vill inte bli inkluderad i deras resonemang.

  Jag antar att jag bara är lite överkänslig :-)

 • 14 jul 2016 07:56

  Ordet "man"är ett intetsägande ord som inte anger någonting exakt egentligen men ack så vanligt🤔 Själv tror jag att jag ramlar dit ibland fast jag försöker tänka mig för😕

  Ha en bra dag!

 • 14 jul 2016 09:32

  Detsamma :)

  Jo men i vissa fall hör det ju hemma, som i afkruts talesätt "hur man än vänder sig har man ändan bak". Det är ju helt normal användning. Just här på MD har jag inte sett speciellt många som gömmer sig bakom "man", det är väl möjligen något enstaka olycksfall i arbetet men det kan man stå ut med ;-) :D

   

 • 14 jul 2016 11:36
  fruragge

  Gillar INTE ordet "man" (eller "en" heller som vissa använder) istället för "JAG", känns dels som att det är något som ska gälla alla + att det tar bort det egna ansvaret för vad som sägs och görs

 • 14 jul 2016 11:46

  Fruragge, exakt så känner jag också!

 • 14 jul 2016 15:05
  gittan52

  Jag håller helt med dig och nu för tiden finns det mycket att reagera över när det gäller det skrivna språket, och även det talade.

  Jag är helt enig med fruragge om att det egna ansvaret försvinner när vi använder ”man” istället för ”jag”.

  "Man ska ha husvagn", trallalla wink

 • 14 jul 2016 15:08

  laugh hahahaha ja där är ett exempel till, "man ska ha husvagn", där jag verkligen önskar att jag slipper bli inkluderad laugh

   

Logga in för att skriva en kommentar.