icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656358
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 oktober 2019 11:10
10

Inget jag rekommenderar

Jag rekommenderar verkligen inte tandläkarmetoden för att tappa vikt.

Tandläkarmetoden innebär att du först biter sönder en sedan tidigare lagad kindtand så illa att de måste ersätta kronan och den gamla lagningen med en i porslin. Så medan du väntar på porslinskronan har du en temporär lagning som inte duger till något annat än timbaler och puréer. Dessutom, som i mitt fall, är tandköttet förbaskat ömt eftersom tandläkaren måste bränna bort en hel del svallkött. Det kan bota ens lust att äta i allmänhet och grillat i synnerhet ganska länge.

Min största skräck, tandläkare, och min nästa största, sprutor, i synergi. Jag är sällan så rädd som när jag ska till tandläkaren. Skräck helt enkelt. 

Jag har tappat nästan 2 kilo den här veckan, delvis på grund av brist på träning antar jag men mest på grund av att jag nästan inte kan äta. Inte bara för att munnen gör ont, jag saknar aptit helt enkelt. 

Först trodde jag det berodde på det skrivarflöde jag var inne i. Jag har skrivit råmanuset klart, de senaste två veckorna snittade jag över 10 000 tecken per dag, vilket förstås inneburit att jag varit nästintill okontaktbar. Det har också inneburit en skriande brist på matlust, ge mig en aldrig sinande ström av kaffe och vatten så klarar jag mig. Maken har ställt upp till 200% procent och sett till att jag inte svälter ihjäl, kommit med smarta inpass och tips när jag haft funderingar, han har varit min klippa helt enkelt.

8a1c400c-4ecc-4e71-98f5-825ffaea1617.jpg

Nu är jag dränerad. Tom.

Manuset är inte klart på långa vägar, det är över 500 A4 som måste städas, texten måste tvättas och stramas upp. Den här första uthällningen är egentligen inte särskilt bra, men det är nästan inga råmanus.

Jag har sakta börjat redigera. Väljer vilka kapitel som ska vara med, vilka som ska revideras och vilka som ska raderas. Vad ska jag skriva om och vad kan vara med som det är? Vilka karaktärer är logiska, vilka behöver lite mer omsorg för att inte bete sig som vindflöjlar? Flyter dialogerna, känns det som att det är olika personer som talar eller är det samma röst som talar jämt?

Jag började på projektet för hand före äldsta barnets födelse 1993, gjort uppehåll i perioder, digitaliserade manuset någon gång på 2000-talet. Ärligt talat trodde jag inte jag skulle bli klar. 

När jag skrev den sista raden för ett par dagar sedan, när jag insåg att jag skrivit sista kapitlet och att äventyret var över, blev jag chockad själv. Jag har arbetat som i trans. Som om berättelsen slutligen kokat klart i hjärnan och krävde att få komma ner på papper, nu.

Jag tänkte ta en paus, låta hjärnan vila lite.

Det fungerade två dagar eller något sådant. Sedan började det krya i fingrarna igen. Som om boken inte var färdig med mig riktigt än. Den pockar på min uppmärksamhet. Kräver att jag gör något.

Jag kunde inte välja mellan "Legendary" av Welshly Arms och "What ever it takes" med Imagine Dragons, som temalåt för projektet.

Så håll till godo med båda laugh

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 okt 2019 11:39
  BeritL

  Mycket bra temalåtar du har till ditt projekt. Jag kan tänka mig att det kommer att kännas tomt när det är helt färdigt. Du har ju levt med det i över 26 år och att släppa taget kan inte vara lätt. Lycka till med dina tandläkarbesök, de är aldrig trevliga. Jag är manisk med trandtråd, borstning och sköljning för att slippa mer än nödvändiga kontroller laugh.

   

 • 25 okt 2019 12:17

  Tack BeritL, ja det kommer att kännas tomt när redigeringen är klar, det är nog delvis därför det tagit sådan tid. En liten del av mig vill inte bli klar, en del av mig tycker för mycket om världen och karaktärerna för att vilja släppa dem.
  Det kanske känns det annorlunda när jag redigerat klart, jag kan nog kanske vara rejält trött på dem hela bunten innan jag är färdig laugh

 • 25 okt 2019 15:33
  Monqi

  Usch va jobbigt med tanden, har också varit med om liknande, inte kul.
  Jag hade blivit kallad till tandläkaren i onsdags, årlig kontroll bara. Ett litet hål hittades i en visdomstand, "annars ser det mycket bra ut, väldigt rena å fina tänder, inga inflammationer i tandkött/fickor" ha ha ha jag kände mig som en 7-åring på tandläkarbesök som får beröm, jättestolt cheeky

  Va spännande med ditt skrivande, manus är det till teater eller vad ska det bli? Låter fantstiskt, vilket jobb du gjort! yes och härligt att bli supportrad av maken, att han tar hand om dig när du försvinner in i arbetet, man måste ju få smida medans järnet är varmt heart

 • 25 okt 2019 15:46

  Ja det är superjobbigt med tanden men det är en lugn och sansad tandläkare, så jag kanske inte dör den här gången heller!

  Det är ett bokmanus, får se hur många delar det blir i slutänden. Jag har skrivit allt från början till slut nu, nu kommer arbetet med att strukturera upp kaoset! laugh
  Ja, det hade inte gått utan fullt stöd från honom, han är verkligen guld värd heart

 • 25 okt 2019 16:45

  Jobbigt med en trasig tand. Hoppas du snart återhämtat dig. 

  Så spännande med ditt bokmanus. Vad är det för genre? Jag ser fram mot att få läsa vad du skrivit när det är klart. Jag skriver i perioder men har just nu lagt det på hyllan för andra stora projekt. Det känns okej även om jag har många börjor. 

   

   

 • 25 okt 2019 17:01

  Tack Efwa, i början av november är kronan klar, då ska de in och gräva i truten igen, så tills dess blir det mjuk mat... blärgh, jag som älskar knäckebröd, grovt bröd och hårda skorpor.

  Det är till ytan "Dark Fantasy", och man kan läsa den som sådan om man vill. Innan jag redigerat klart vet jag inte riktigt vilken ålder den kommer att landa hos, ung vuxen trodde jag när jag började skriva men det kanske inte stämmer längre. 

   

   

 • 26 okt 2019 08:06
  Bella50

  Här jag helt Lost vad gäller ditt skrivande...ursäkta ...men tandläkarrädsla känner jag väl till.

  Hoppas det löser sig utan fler besök. 👍😄

 • 26 okt 2019 11:36

  Tack Bella50, jag hoppas också att det räcker med det besök som är kvar. smiley

   

 • 27 okt 2019 07:19
  Jessand

  Usch tandläkaren och sprutor ingen favorit här heller dock inte lika illa som för dig, hoppas tandbiten blir bra nu så du slipper fler besök sen.

  Vad kul att skriva en bok.smiley..nåt jag tänkt på i många år att man kanske skulle göra ett försök...skrev mycket sagor och noveller som barn/ungdom....

 • 27 okt 2019 10:45

  Passa på nu i november är det NaNoWriMo (National Novel Writing month) och ge det en 20-30 minuter om dagen, och se vad det blir av det?

  Redigera och sånt kan man göra nästa år laugh

Logga in för att skriva en kommentar.