icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234124
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 augusti 2013 13:17

Ingen uppgång? Mer veggoexperiment.

Jag som var så säker. Jaja, det är ingen ko på isen så länge rumpan är i land, eller hur det nu heter. Men jag tyckte jag åt ganska mycket faktiskt, av alla möjliga godsaker. Uppenbarligen överskattade jag min kapacitet en del, eller så gjorde den härliga nattpromenaden något åt saken? Det var så himla mysigt att gå och småprata, klockan var nästan midnatt och det var bara vi och ett fåtal festprissar ute. En typisk augustinatt, stjärnklar men inne i stan ser man bara några få av de ljusstarkaste. Det tog oss i runda slängar en och en halv timma att komma hem, men då stannade vi och försökte fotografera älvdansen också. Till ingen nytta kan jag tillägga, dimma i månljus låter sig inte fotograferas hur som helst. Men det var vackert att titta på. Efter bowlingen i fredags har jag ensidig träningsvärk i ena skinkan, och det är så irriterande att det är inte klokt. Träningsvärk i sig kan jag väl acceptera, men det får gärna vara symmetriskt. Det är lättare att hantera då :-) Idag ska vi göra vegetarisk lasagne igen, med spenatplattor (vanliga pastaplattor smaksatta med spenat), squash, krossade tomater, lök, vitlök, röda linser, svarta linser, gröna linser, majs, morot och kryddor. Vi får se om det blir något mer i själva röran, men det där kommer att utgöra basen för själva lasagnebygget. Plattorna kommer att behöva ~20 minuter i ugn, så jag får väl göra röran lite lösare den här gången så det inte blir så väldigt torrt. Som avslutning river jag lite ost ovanpå istället för den där läskiga vita såsen. Eftersom osten helst inte ska bli bränd lägger jag på den en bit in i tillagningen så smälter den fint utan att bli svart. Jag är fortfarande sugen på att göra en bättre chili sin carne än förra gången, och pastasås är inte alls svårt att göra i mängder av varianter. Sojabönsbiffarna blev väldigt trevliga, de vill jag också göra fler av och grytan jag gjorde (som köttgryta men utan kött) blev så bra att den får vara med i ordinarie repertoaren. Enchiladas och tacos var grymt lätt att göra utan kött, det finns ju så mycket annat gott man kan stoppa i bröden att köttfärsen aldrig saknades. Vegetarisk pizza är också bit av en kaka, eftersom jag använder mejeriprodukter och ägg är det ganska enkelt att laga bra mat till och med av något så "onyttigt" som pizza. Jag har inte ens kommit till avdelningen wok än i mina experiment... Jag behöver mer tid helt enkelt, en månad räcker inte. Eftersom jag fortfarande saknar en hel del kunskaper ser jag till att vi äter [KURSIV]enomdagen[/KURSIV], det gör vi inte regelbundet annars. Men så länge jag experimenterar på det här viset vill jag vara säker på att vi inte åker på någon brist, B12 och järn är väl de två främsta jag kommer på att man kan få brist på. Experimenterandet fortsätter, jag har noterat att magen är lyckligare än på länge och då var jag rätt nöjd med hur bra magen kändes redan i vanliga fall. Undrar om det har med den massiva dosen fibrer jag får i mig, under en övergångsperiod i början av månaden gurglade och bubblade magen friskt och verkade bli ganska upprörd men det har gått över nu och så här stabil har jag nog aldrig upplevt att magen varit förut. Det fungerar att träna på vegetarisk kost, men det är ju inte så konstigt med tanke på att det går alldeles utmärkt att få i sig de proteiner och kolhydrater man behöver via grönsaker, linser, baljväxter och vad det nu är vi stoppar i oss. Så jag ser inga hinder att fortsätta, faktiskt. Det är dessutom billigare, och det är ju inte heller negativt!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.