icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2169215
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
26 juli 2016 13:07
4

Inaktiv dag

Igår hade jag en passiv dag, så till vida att jag varken promenerade, styrketränade eller joggade. Jag pysslade lite hemmavid, knallade runt i löst åtsittande och bekväma kläder och gjorde inte mer än absolut nödvändigt. Det var ganska skönt faktiskt, åtminstone för fötterna som slapp klämmas ner i varma löparskor. Tårna är i stort sett normala igen, jag är fortfarande lite trött i delar av mig men det är snabbt övergående.

Jag höll bara en rudimentär kontroll på kosten, så antagligen gick jag väl +-0 på kalorierna eftersom jag droppade ner till 68,0kg idag. Jag var nere på liknande vikt redan i slutet av förra veckan, så helt otippat var det inte. Kanske lite tidigt, jag hade nog trott det skulle ta någon eller ett par dagar till men jag tänker inte klaga. Om kroppen bestämt sig för att 68-nånting är en bättre vikt att klamra sig fast vid så tackar jag och tar emot :-)

Så småningom tänker jag givetvis övertyga fysiken om att 65-nånting är till och med bättre, men var sak har sin tid. Med tålamod kommer man långt och jag har inga tidsaspekter den här gången, inga tävlingar som hägrar och inget mål utom mitt eget välbefinnande. Pressen är så gott som obefintlig, skulle det gå i diket nån gång så har jag tiden på mig sida. Då är det bara att kravla sig upp, och gneta på. Skönt.

Jag har gjort samma resa förut, fast under betydande mental press att lyckas eftersom jag haft ett stort lopp framför mig. Det är en hel annan sak att veta att man i stort sett måste lyckas, och att kroppen måste svara på åtgärderna med näst intill mekanisk precision, om jag inte räknar med ett och annat bakslag förstås och går ut hårdare än jag skulle ha gjort om jag verkligen litade på kroppen.

Om erfarenheten säger mig nånting så är det väl att jag kommer att fnatta upp och ner mellan 68 och 70 nu ett tag, innan vi tar nästa steg neråt. Det brukar vara så. Under tiden får jag helt enkelt vara så tålmodig jag kan, göra mitt bästa och vara noga. Väga, välja med omsorg, äta sakta och röra på mig. Sova ut, inte handla när jag är hungrig, dricka mycket vatten, tänka två gånger, hålla på ätfönstret. Så ska det nog bli bra i slutänden.

Gillar

Kommentarer

 • 26 jul 2016 15:13

  Du har så otroligt sund inställning vad gäller viktnedgången! :) Jag blir superinspirerad!

 • 26 jul 2016 17:26

  Tack, vad snällt sagt!

 • 26 jul 2016 22:43

  okunnig skrev så bra så jag håller bara med smiley

 • 27 jul 2016 00:39

  Tack Afkrut!

Logga in för att skriva en kommentar.