icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2558957
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 september 2016 10:47
2

Idrottens dag

Igår var det Idrottens Dag i Hagaparken, och det var fullt ös precis hela dagen. Jag vet inte hur många hundra barn vi visat Löpskyttet för, eller hur många varv på vår bana jag sprang för att visa vart långa löpningen och straffrundan gick.

ca24c5b1-f363-4a1b-a29d-cb8f4df77160.jpg

På förmiddagen var det ganska lugnt, det var en lagom strid ström barn och det var först efter löptävlingen, Prins Daniels lopp, som det blev många. Men av skadan blir man vis, vi var beredda den här gången och Kent gjorde ett enastående jobb med att hålla kön och nyfikna föräldrar borta från området medan barnen fick instruktioner, främst av Tord men senare även av mig och Hans.

På nationaldagsfirandet i Sundbyberg var vi anvisade ett mycket mindre område vilket ledde till att föräldrarna utanför avspärrningarna började prata med sina barn och "instruera dem" (ibland stick i stäv med det vi sagt), avspärrningarna respekterades inte på samma sätt heller.

Här var avståndet lite för stort mellan publikområde och skjutvall för att de skulle kunna lägga sig i, dessutom överröstade Tord dem med högtalaranläggningen laugh

Det fascinerar mig lika mycket varenda gång, att barn så snabbt snappar upp nya spelregler och anpassar sig. De är naturligt nyfikna, öppna och vågar fråga om de inte förstår. Jag har filosoferat lite om det kan vara så att vuxna inte lyssnar på instruktioner, för att de tänker för mycket på annat och inte kan stanna upp i nuet. Det är ju tragiskt om det är så, men jag kan inte komma på någon annan anledning till varför så många vuxna verkar oförmögna att ta till sig instruktioner som 8-12-åringar lätt begriper.

Rena barngrupper, där inga vuxna var med, gick mycket snabbare att instruera och de kom bokstavligen till skott mycket snabbare än de grupper där vuxna var med. Så, efter ett tag koncentrerade vi oss helt enkelt bara på barnen och bad vänligt men bestämt de vuxna vänta vid sidan. Det var ju faktiskt barnens dag, Idrottens dag, och det var bara några av de tidiga grupperna före rusningen som vi hann med att låta de vuxna testa också.

På det stora hela taget var det en hektiskt härlig dag, huvudet bubblade av intryck efteråt. Jag observerade Tord och Hans så mycket jag bara kunde och hann med, för att lära mig så mycket jag bara någonsin kunde av proffsen. Det är inte alla som får en sextimmars intensivkurs i praktisk skytteinstruktion så där av två rutinerade skyttar. Det där vill jag göra om, när jag laddat upp batterierna igen laugh

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 sep 2016 21:03

  Låter som en givande dag på flera sätt yeswink

   

  Sidan hängde sig fick flera in lägg sen strulit få bort den sidan hitades inte men nu har jag städat.

  Senast uppdaterad 12 sep 2016 21:12

 • 12 sep 2016 21:39

  Hoppsan, så kan det går :-)

  Ja det var en underbart rolig dag. Jobbigt med eftersom jag både skulle visa barnen hur de skulle göra, och dessutom försökte lära mig så mycket jag kunde frånb Tord och Hans.

  Jag är fortfarande rätt mör laugh

Logga in för att skriva en kommentar.