icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3095275
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 juli 2021 11:52
1

Idag är jag mör

Det finns en övning som jag tillgivet kallar för "Jävla Martin" efter naprapaten som gav mig den som hemläxa för att bli en bättre löpare. Deadbug heter den egentligen, men jag döpte om det eftersom det är "Jävla Martin" jag grymtar när magen brinner av mjölksyra. 

Jag utförde den så som "examensprovet" visar i videon, eller försökte. Idag säger magen ett och annat om det. Det kan den ha, jag hade tänkt stärka de musklerna så att de pallar med löpningen. 

Vikten hattar, -0,7kg idag. Det är konstigt för jag har mer träningsvärk idag än igår. Nåja, jag håller fast vid mina rutiner, måttbandet säger ju att det fungerar, så får vi se vart det landar.

Det löser sig.

Jag kanske skulle prova att göra en syrlig paj? Den är LCHF-vänlig, från LCHF-arkivet. Det står inte där hur många bitar hon räknar med, så jag räknar med 12 bitar. Den som vill får väl ta två laugh 

Energifördelning per portion

  • 386 kcal Kalorier

  • 33 gram Fett

  • 11 gram Protein

  • gram Kolhydrater

Ingredienser

6 st Ägg
6 msk Kokosmjöl 
3,50 deciliter Mandelmjöl
2 tsk Bakpulver
150 g Normalsaltat smör
1,50 deciliter Sötning, typ ICA sötströ eller motsvarande sötning.
1 krm Vaniljextrakt
1 dl Vatten
1,50 deciliter Röda och svarta vinbär
1 dl Mandelspån eller den mängd du själv önskar
Kardemumma

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C varmluft (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm

2. Blanda alla torra ingredienser utom mandelspån & kardemumma i en bunke.

3. Smält smöret

4. Vispa ägg + vatten fluffigt med en elvisp

5. Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen

6. Häll över smeten i formen. Fördela ut vinbären samt mandelspånen

7. Hyvla smör och lägg över med jämna mellanrum, avsluta med att strö över lite kardemumma

8. Grädda i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.

7e15d191-c6eb-47da-b8fd-8ef4a78b583f.jpg

Bild: Från LCHF-arkivet.

Igår blev en i övrigt bra matdag, jag har experimenterat och kommit fram till att man i runda slängar kan räkna med att mathavre dubblar sin vikt när man kokar den. Vilket betyder att om jag fyller i mathavre i matdagboken får jag halvera mängden havre som jag fyller i. 100g okokt blir en bra bit över 200 g kokt, eller omvänt: 50 g kokt är 25 g okokt.

Fördelen med mathavre och matvete är att Paula fullkomligt älskar det och äter massor. Det finns ingen botten i barnet! 

4f01176e-e66b-4b38-bf28-8b530e7d5982.jpg

Bild: Mathavre, sprödbakad torsk lagad utan fett i varmluftsugn samt grönsaker: 383 kcal 

Fett: 13 g
Protein: 21 g
Kolhydrater: 41 g

Inte så illa med tanke på att jag inte hann planera så mycket igår. Den som vill justera upp fettprocenten en smula kan ju byta lättcréme fraiche mot något mer fetthaltigt, men för mig är detta kanon. Min mage är inte förtjust i mycket fett. Det är skönt att slippa kramp i magen. Kål kan jag äta nästan obegränsade mängder av, men inte fett. 

Att träna hjälper till att hålla magen glad har jag märkt. Löpning är bättre än cykel, men cykeln är bättre än inget. Så jag satsar på dag 33 i sträck och är tacksam för att jag har en rätt tuff kropp som orkar och står pall.

Ha en trevlig helg allesammans!

 

Gillar

Kommentarer

  • 30 jul 2021 17:23
    paloma

    Det såg ut som en riktigt god kaka👍

Logga in för att skriva en kommentar.