icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2654268
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
17 mars 2018 10:24
2

Ibland undrar jag

Innan någon går igång på det faktum att ortorexi är allvarligt osv så vill jag poäntera att det inte är det jag funderar över här. Jag vet att överdriven hälsofascism kan vara minst lika farligt som alla andra ätstörningar, och att det för de drabbade är skitjobbigt.

Med det sagt, titta på skärmklippet nedan. Det är från SVT Nyheter, de puffar för andra intressanta artiklar och ibland blir listan lite speciell...

964080ab-5a26-474e-9e8e-fab19398338b.PNG

Om bara en tiondel av svenskarna äter hälsosamt får man förmoda att nio tiondelar inte gör det. De som är överdrivet hälsosamma bör vi dock inte hitta bland de nio tiondelarna utan i den enda tiondelen hälsomedvetna. Detta styrks av var de hittade de som var överdrivet hälsomedvetna, det var tätare mellan de drabbade på idrottsutbildningen än på ekonomiutbildningen.

Men i vilket universum blir en del av 1/10 många?

Jag misstänker att det är ett utslag av kvällstidningssjukan som slagit till, trots att det är SVT det handlar om. De är inte immuna mot klickhetsen bara för att de är statligt subventionerade. 

Gillar

Kommentarer

 • 17 mar 2018 11:09
  aregnisw

  Allt man läser tar jag med en nypa salt numera för att inte tala om reklamen på TV med t ex kändisarna som gör reklam för Vitaepro som jag anser vara ren bluff,  så mycket som man hör och läser får man nog lov att läsa mellan raderna  wink

 • 17 mar 2018 11:25

  Så sant aregnisw! Träningslära granskade det där kosttillskottet och undersökte om de kan underbygga sina påståenden med vetenskap, och man kan väl säga att det är inte bevisat att det fungerar. Vitalabs vill förstås få det att låta som att det är superväl dokumenterat, men lyssna på formuleringarna ("det fungerar för mig" betyder inte "bevisad effekt" t ex) så hör du att de garderat sig. Man kan inte fälla dem för vilseledande marknadsföring när de bara använder anekdotiska bevis...

  https://traningslara.se/vitaepro-toppkvalitet-skrap-eller-bara-overdrifter/

   

Logga in för att skriva en kommentar.