icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917466
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
16 oktober 2010 19:06
2

Husmanskost helt enkelt

Rotmos och stekt falukorv. Jag valde en kvalitétskorv utan obekanta tillsatser och med högt köttinnehåll och lite lägre fetthalt, alltså inte en "riktig" falukorv egentligen utan en fuskis - men det får vara hänt. Jag är ingen stor vän av fläsklägg nämligen och till rotmos har jag svårt att hitta annat sovel.

Jag älskar den här tiden på året när affärerna dingar av fräscha rotfrukter, man kan frossa i färska grönsaker av toppkvalité och veta att det mesta kommer från Sverige. De har inte åkt särskilt långt om man jämför med vissa andra grönsaker och de odlas generellt sett med mindre gifter än i en del andra länder. Bra mat på mer än ett sätt helt enkelt. Jag kan frossa med gott samvete.

Det är nog därför det går åt så mycket morötter just nu. Gotländska, ekologiska och så underbara att man kan äta dem som godis! Så söta!

Kommentarer

  • 16 okt 2010 23:03
    Jag har planerat in rotmos och köttkorv i veckan... Det är min klassiker kan man säga! Jag håller med om lyckan i att kunna storshoppa rotfrukter - det är gott, nyttigt och billigt. Bra på alla sätt o vis alltså .-)
  • 17 okt 2010 12:06
    Rimmad oxbringa **dreglar**

Logga in för att skriva en kommentar.