icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 1991248
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
5 oktober 2016 12:04
10

Hur i hela friden gräver jag?

Äpplena blir, sakta med säkert äppelmos. Maskinen går varm här hemma, den bullrar en del, så vi har faktiskt hörselproppar men det är det värt!
bc9575f6-dc19-4f0f-a22b-4e5b69c0374a.png

Jag får känslan att köket aldrig mer kommer att bli städat, inte så som det ser ut nu medan vi håller på men så känns det varenda gång. Sen, när vi är klara och burkarna försvinner in i skåp och vi är klara med grejorna kan vi börja plocka undan och städa ikapp. Då brukar det bli bra igen.

Det har varit några bråda dagar, men inte mig emot. Fast jag hade räknat med träningsvärk idag, främst i axlar, armar och övre delen av ryggen. Det är väl logiskt med tanke på att jag hanterat en spade? Jag hade inte räknat med träningsvärk i baken och baksida lår däremot. Hur i hela fridens namn bär jag mig åt?!

Men det blev bra i alla fall, och jag är så nöjd och belåten. Det har blivit massor gjort. Det är bara lite småsaker kvar så kan vi stänga ner och stänga kolonilotten för vintern.

Det har blivit mycket vegetariskt på sistone, chili sin carne, vegetariska biffar från hälsans kök (riktigt goda dessutom) och vegetarisk pastasås. För det mesta gör jag biffarna själv, men sist vi var och handlade på City Gross hade de extrapris på just vegetariskt i frysdisken, och Hälsans kök och Ekko Gourmet gör bra grejer utan konstiga tillsatser. Lite bönpasta till det bara så får man upp proteinhalten till dugliga nivåer också. Däremot hittade jag inte den vegetariska osten men jag får leta vidare, jag skulle vilja testa den.

Sista tävlingen för i år blir Haninge Trail den 16:e oktober, men jag är så illa trailtränad att det inte kommer att bli något personligt rekord på den banan. Jag har sprungit där på 61-62 minuter, men det kommer jag inte att fixa i år. Fast det blir så när man bestämmer sig så sent som jag gjorde, jag har haft väldigt kort förberedelsetid för det här.

Däremot tänker jag jogga vidare, jag jobbar på tekniken och försöker springa mer effektivt än tidigare. Lättare steg, snabbare och kvickare fötter. Styrketräningen ska, hoppas jag, ge mig kraften i steget och balansen. Så hoppas jag att det kommer ihop i ett fint löpsteg med mer kraft, högre kadens och ett bättre flyt för mindre ansträngning så småningom.

 

Gillar

Kommentarer

 • 5 okt 2016 14:54

  Låren och baken kommer jag i håg sen man grävde potatis land på höste, de skulle grävas och vändas på ett spesielt sätt, även om inte pappa orkade så måste det ske som han hade gjort det, fick inte plöja landet. När jag var ung vevade man äple moset på kvarn var mitt jobb hemma, fans pacervagga med, men mamma gilade kvarnen bäst. äpple moset ut på sidan och skal och kärnhus fram.

 • 5 okt 2016 15:29

  Då kanske det inte är jag som är konstig, det kanske faktiskt är de musklerna som får jobba när man gräver? Det tänkte jag inte på medan jag jobbade, det enda jag tänkte på var att inte kröka rygg.

  Eget mos på nyplockade äpplen är godast, eller hur? smiley

 • 5 okt 2016 17:22
  LissaLo

  Jag är inte förvånad över att baken får betala för det jobbet 😊 Har nylug fått en "liknande omgång " på baklår och in i skinkorna.

 • 5 okt 2016 19:51

  Jag som trodde armarna skulle må, men där hade jag fel laugh
  Fast jag klagar inte, är det någon kroppsdel som gärna får vara full av träningsvärk så är det baken. Vältränad akter är ju aldrig fel, ser snyggt ut i jeansen laugh

 • 5 okt 2016 21:34
  gasten

  Det är härligt att göra egen sylt och äpplemos. Vi har precis kokat en stor gryta med lingonsylt, för ett par dagar sedan kokade jag äpplemos och hjortronsylt. I affären kostade en burk hjortronsylt på 350 gr 65kr, så det är pengar att tjäna när man gör egen sylt.

  Ha en fortsatt fin kväll !

 • 6 okt 2016 10:10

  Och socker, det går ofta att få ner sockerhalten ordentligt om man gör sin egen sylt! Men vad gott med hjortronsylt, det har jag inte heller ätit på länge!

  Tack det samma gasten :-)

  Senast uppdaterad 6 okt 2016 10:10

 • 6 okt 2016 10:18

  lSen svärfar dog och stugan i lapland är borta, blir det inga hjortron och ingen sylt eller mylta. crying

  Senast uppdaterad 6 okt 2016 12:29

 • 6 okt 2016 10:28

  Vad ledsamt Afkrut! crying
   

 • 6 okt 2016 12:42

  Jag vet var det växer hjortron här nere, men man måste var älg med lokalkänne dom, jag har ståt 15 meter från dem uppe på en sten och tittat, inte ens de som har jaktmarken kommer åt älgarna när de går in där är en ö med bottenlöst som kvicksand, fick tag på en 5 m låg slyna kvistade den tryckte ner den 2 m sen hopade jag bakåt den stack upp 3 m mens vi tittade försvann den spårlöst ner i botten var riktig otäckt, för står vad man menar med att hamna i djävulens grav nu efter det ingen vettig mer en jag som gick dit.

  Det sägs att en av bönderna som äger marken körde upp åtta hästlass med lerjord när han byggde nytt hus och lade på isen, på våren var allt borta, och lika djupt fortfarande.

  För står inte hur älgen vet var han kan gå.

   

   

 • 6 okt 2016 21:30

  Älgar är häftiga! De har klövar för kärr och mossar, de är helt makalösa. Sen är det nog bara de som är klyftiga nog att ta sig fram som överlever  där laugh

  Det finns de som gett sig på att dika ur såna där ställen, men det brukar vara lönlöst. Ge det några år så har diket växt igen och sen är det lika blött och sankt igen...

Logga in för att skriva en kommentar.