icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2510070
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
16 oktober 2018 15:24
8

Hoppsan

Gårdagens styrketräning känns idag, på flera sätt. Hade det inte varit för vitkålen hade jag sannolikt överätit, jag har varit hungrigare än på länge. 50g finstrimlad vitkål är betydligt mer att äta än man kanske först tror eftersom det bara blir 15kcal (30kcal/100g). Hyvlar man med osthyvel får man fina tunna strimlor. 4,7g kolhydrater/100g är det för de som håller koll på sånt.

Finstrimlad vitkål i wok istället för nudlar fungerar alldeles utmärkt om man vill göra wok med färre kalorier (och, som bonus, färre kolhydrater). Jag har inte testat att göra mos av vitkål, men om man hackar och förväller den bör det väl gå att göra mos på det likväl som allting annat, om man har en bra stavmixer. Det bör i så fall bli det kalorisnålaste moset i mannaminne laugh

67c9a9e5-ab2b-448f-8d90-1d098f3e5795.JPG

Bild: Sötpotatiswok med kikärtor och strimlad vitkål i kokosgrädde med curry

Över natten gick jag upp 1,2kg, så nu är jag uppe över 80 igen, men eftersom jag vet att jag ligger på kaloriunderskott (digital matvåg ftw) betyder det att det är något annat än fettvikt som väger mer nu. Sannolikt är det väl vätska i träningsvärkande muskler. Inte supermycket, men tillräckligt för att hålla mig i herrans tukt och förmaning.

235cd10a-b7e5-441b-9ee1-2ca6d2cc9d87.JPG

Bild: Vitkålssallad med apelsin och chili

Konstigt egentligen, jag borde värka mer med tanke på att jag körde på tyngre vikter än jag någonsin gjort tidigare, och i de flesta fall inte hade orkat en enda repetition mer än de jag gjorde.

Efter de första passen jag körde i livet hade jag feberfrossa på natten, och då inte för att jag var sjuk utan kroppen var så chockad. Det gick över, en kombination av att jag taggade ner lite och kroppen vande sig vid detta nya med motion. Det kanske finns någon form av tillvänjning trots allt, så att man vänjer sig och slutar få sådan hysterisk träningsvärk? Jag hade gett upp den förhoppningen, men det kanske tar längre tid för styrketräning än för löpning? Löpning har jag inte fått träningsvärk av på flera år, jag blir tung, trött och seg av mycket löpning bara men jag får inte ont.

Vad sjukt skönt det vore att kunna träna på gymmet utan att få handikappande sjuk träningsvärk efter varenda lite hårdare pass!! Törs jag hoppas?

 

Gillar

Kommentarer

 • 16 okt 2018 19:33
  chicha

  Ingen aning faktiskt om man någonsin "blir av med" träningsvärk. Mitt intryck är snarare att man antingen är en person som relativt lätt får träningsvärk, som jag, eller nästan aldrig får det😏. Min man, som sällan eller aldrig tränar, får så gott som aldrig träningsvärk då han väl gör något som borde ge träningsvärk. Häromdagen sa han t o m att han inte förstod vad det innebar att vara "trött i fötterna"!  Nu är han ju inte överviktig, så hans fötter har inte så mycket att bära på - men ändå!😱

  Livet är orättvist, så är det bara! 

  Vitkålswok, det ska jag prova! 

 • 16 okt 2018 20:18

  Word!! Livet är orättvist, verkligen. Maken är likadan, får inte träningsvärk ens om han skulle försöka. Vilket han inte gör... Jag skulle älska det, om jag finge ha det så här jämt. Bara lite, måttfull träningsvärk efter ett dunderpass och ingen alls efter vanliga träningen.💪😁

 • 16 okt 2018 21:10

  Vikålsmos ( och broccolimos ) har varit en stor del av mitt matintag den senaste tiden .

  Här finns ett bra recept 

  http://lesscarbs.se/lchf-lunch-och-middag/vitkalsmos/

   

  Träningsvärk....ja du 

  Har spacklat , målat och burit gipsskivor ett par dagar och den träningsvärken är inte att leka med , dvs jag har använt muskelt på ett sätt osm inte ligger inom mitt vanliga rörelsemönste så då kommer träningsvärken som ett brev på posten.

 • 16 okt 2018 21:38

  Se där, det går verkligen att göra mos på vitkål 😀

  Måste ju testas 👍

  Vad är det du bygger egentligen?

 • 17 okt 2018 06:12
  Arrietty

  Det är väl klart att träningsvärken försvinner! Eller...surprise  Nu har jag inte testat att gära det du gör (än) så jag vet inte men i mitt tidigare liv har träningsvärken alltid uppträtt "normalt" dvs varit djävulusik när jag varit otränad och sedan försvunnit när jag tränat upp musklerna. Tror bestämt jag får woka lite vitkål med kokosmjölkoch kikärtor, lät trevligt...

 • 17 okt 2018 12:19

  Jag är inte lika övertygad, jag har ju tränat mer eller mindre oavbrutet sedan 2006 men det där med träningsvärken har varit konstant, en plåga efter styrketräning. Den största skillnaden, tror jag, är att jag nästan dubblat intaget av protein. Utan att kunna säga något säkert, två tre pass är inget bevis åt något håll, så kanske det varit så förr att jag ätit lite för lite protein för den mängd träning jag gjort. 

  Wokad vitkål är supergott, jag fattar inte att jag inte kommit på det tidigare bara. Kikärtor kan jag äta alla dagar i veckan, det fungerar i allt utom pannkakor och glass wink

 • 17 okt 2018 12:25

  Kikärtspannkakor är ju en klassiker ! ( Iaf om man bott i Frankrike )

  här får du recept

  https://evelinasekologiska.femina.se/recept-kikartspannkakor-med-avokado-sallad-fetaost/

   

  eller här

  https://www.ica.se/recept/kikartspannkaka-722528/

   

  Älskar kikärtor men tyvärr är det en av mina absolut största triggers ...

  ( bygger om en lokal till en löparklubbslokal med IRbastu , omklädning och relax - ett litet sidoprojekt jag halkade in på wink)

 • 23 okt 2018 21:04

  Men varför syntes inte mitt svar till 8veckor?! surprise

  Jäkla app. Jag blir så trött.

  Jaja, jag svarade i alla fall något i stil med att pannkakor är gott och kikärtor är gott så varför är jag inte förvånad att någon kommit på idén att kombinera det? laugh

Logga in för att skriva en kommentar.