icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2970165
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 oktober 2010 12:18
1

Höstmys - lite läsning

Hösten är så trevlig, då kan man mysa i soffan med en bra bok. Har du ont om idéer kanske följande kan vara något att ge sig i kast med?

Christan Jaques: http://sv.wikipedia.org/wiki/Christian_Jacq
Skriver bl a romaer baserade på Ramses den store, livet i Egypten på faraonernas tid och mer eller mindre fantasifulla utsvävningar på det området.

Stephen King
: http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_King
Inte enbart skräckförfattare, som många med rätta tror. The Dark Tower är ett fantastiskt epos i vilda västernmiljö fast med starka fantasyinfluenser. Helt olikt Stephen King men ändå inte oväntat eftersom man hittar drag från t ex Pestens Tid och andra av hans stora romaner.

Edgar Allan Poe: http://sv.wikipedia.org/wiki/Edgar_Allan_Poe
Detektivberättelsens fader, enligt många. Hans inflytande över litteraturen var enormt. Mest känd för skräckdikten The Raven, men hittar ni en novellsamling är den med största sannolikhet läsvärd. Novellerna Den svarta katten och Det skvallrande hjärtat hör till mina favoriter.

Ursula K. Le Guin: http://en.wikipedia.org/wiki/Earthsea
Annorlunda och givande fantasy, inte alls som vanliga fantasyberättelser. Det är svårt att dra en gräns mellan fantasy och science fiction i hennes böcker. Väldigt välskrivet och underhållande. Hennes böcker hör ihop , men är inte en serie som sådan.

Kommentarer

  • 12 okt 2010 16:50
    Rekommenderar verkligen Stephen Kings Dark Tower-serie, håller själv på och läser den just nu och den är sååå bra =)

Logga in för att skriva en kommentar.