icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2269122
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 oktober 2011 11:21
7

Hm.

-1,2 sen förra tisdagen. Förra träningsveckan var lugnare, så vad händer? Förvisso är jag lite mer restriktiv med kosten men jag kan absolut inte påstå att jag nekar mig något eller att jag offrar något. Enligt [KURSIV]gospel enligt SLV [/KURSIV]gör jag allt fel. Jag skippar frukosten. Jag tränar på fastande mage. Dagens första mål är lunch vid 13, och då blir det oftast något stabilt (de flesta luncherna hamnar på ~500kcal) och sen har jag annat för mig till middagen som oftast inte blir av förrän framåt 19-20 nångång. Möjligen kommer jag ihåg mellis, men det är inte garanterat. Beroende på om jag tränat eller ej blir middagen en mer eller mindre rejäl portion (nästan valfritt vad och hur mycket eftersom jag oftast vid det här laget ligger på ett underskott som ligger runt -1 100kcal eller mer). På senaste läkarbesöket hade jag kanonfina värden, jag mår i alla avseenden jättebra även på pappret. Kolesterol, blodtryck, socker - allt. Enligt [KURSIV]gospel enligt SLV [/KURSIV]borde jag bara bli fetare, slöare och få sämre värden. I verkligheten har jag blivit fastare, mer energisk och värdena är perfekta. I verkligheten, där SLV tydligen inte vart på ett tag, fungerar Periodisk Fasta kanon - [FET]för mig.[/FET] Men i [KURSIV]gospel enligt SLV [/KURSIV]finns det bara ett rätt än så länge - deras modell. De vill knappt kännas vid LCHF än, trots att så många äter så och bevisligen mår bra. Så gudarna vet hur länge det tar innan SLV accepterar att PF också fungerar, för somliga. Jag säger inte att SLV har direkt fel. Jag säger att de har inte sagt hela sanningen till oss, och det är en stor skillnad.

Kommentarer

 • 25 okt 2011 11:28
  ojdå jag kanske skulle prova lite dieter med... har oxå problem med att gå ned... om jag inte rör på mej funkar inget... kram
 • 25 okt 2011 11:31
  Du förlorar bara lite tid och tålamod på att testa :-) Den här länken fick jag av Greebo när jag började snoka i vad det handlade om: [LANK]http://fitnessguru.se/periodisk-fasta[/LANK] Den kanske kan hjälpa fler :-)
 • 25 okt 2011 11:32
  Juesteja, den här också: [LANK]http://periodiskfasta.com/periodisk-fasta/olika-metoder-for-periodisk-fasta/[/LANK]
 • 25 okt 2011 12:24
  hille75
  Får så många ideér av dig LadyG och intressanta länkar att läsa! Lagt dig som favorit nu, så jag lätt hittar hit=)
 • 25 okt 2011 12:41
  Bummlan
  Även jag är inne på att falla tillbaka till min gamla matordning, som såg ut som den du beskriver. Fast då hade den inget annat namn än "slarv med maten" av min ogivning :) Var smal och mådde bra och var aldrig hungrig. Och lurade inte mig själv att småäta hela tiden, vilket är lätt hänt när man (läs: jag) ligger på en måltidsordning som innebär 4-5 mål mat om dagen. Dessutom slipper man tänka på mat hela tiden, utan kan ha ett riktigt liv istället. Vi får se. Just nu är småätandet en trvlig sysselsättning i tristessen ;) Om kartan och verkligheten inte stämmer överens, ska vi då följa kartan? HELL våga vägra frukost!
 • 25 okt 2011 13:18
  hille75, tack det var snällt sagt! Bummlan, jag tycker du ska göra som DU trivs. Om du trivs med din måltidsordning är det din sak, inte omgivningens, att leva med :-)
 • 25 okt 2011 19:28
  Roberts blogg är också bra att läsa! :)

Logga in för att skriva en kommentar.