icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3125731
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
20 juni 2011 14:31
4

Hjärnsläpp

Sjukgymnasten var snäll, hon hjälpte mig med tekniken i övningarna jag ska göra och tyckte vi kunde ses igen i augusti. Jag ska öka försiktigt, försöka springa lite längre utan inläggen (3km är det längsta hittils) och känna efter vad fötterna tycker. När vi var klara skulle jag springa hem hade jag bestämt, det blir en lagom jogg. Men. Varför tog jag vindjackan på mig idag?? Förvisso behövde jag väl få med mig lite saker, men det hade jag kunnat ta i vätskebältets ficka om jag hade tagit det istället. Nu struntade jag i vätskebälte (och vatten) och tog en jacka istället. Inte alls klyftigt. En vindjacka är gjord för att vinden inte ska kunna blåsa på dig, så att du inte blir nerkyld när det är kallt. Man behåller värmen med andra ord. Hur mycket behöver jag det idag, frågar jag mig. Jag begriper inte vad jag tänkte med helt enkelt. Vatten hade varit mycket trevligare att ha än en jacka. Fast det gick rätt bra att springa ändå. Batteriet i pulsbandet är slut igen, tror jag. Jag fick jättekonstiga värden, och den registrerade pulsen dåligt i största allmänhet. Men jag fick ihop 7km och det är jag rätt nöjd med.

Kommentarer

 • 20 jun 2011 14:42
  Troxii
  Haha ibland är inte huvet med helt enkelt :) Jag vill jogga.. Blah! :)
 • 20 jun 2011 14:44
  Bummlan
  Med eller utan inlägg ;) Hon skällde inte på dig. Vad bra. Då kan jag släppa det. Jag gjorde nästan samma tabbe. Lämnade vindjackan hemma (tack och lov) och stoppade toapappret i byxfickan (tack och lov) och snuset i den andra. Och gav mig iväg. Utan vatten. Det blev ju varmt ju! Och efter 10 km blev jag småmatt utan vatten. Märkligt väder! jag funderar på att köpa långärmad springtröja i funktionsmaterial och långa tajts. För att komme ut även när det regnar. Tänker jag rätt? Hur ofta tar batteriet slut? Ska man ha ett i beredskap kanske. Och hur märker man att det är på väg att ta slut?
 • 20 jun 2011 15:10
  Troxxii, det kan jag förstå! Ofrivillig avhållsamhet är det värsta som finns! Bummlan, långa tajts är en gudagåva när temperaturen sjunker närmare nollan, då slipper man frysa om knäna. Lång tröja använder jag sällan, de gånger jag gör det är det minusgrader ute. För regn i plusgrader använder jag enbart vindjackan (Dobsom R90) eftersom blöt blir jag ju ändå, det är vindfaktorn jag vill skydda mig emot. Så länge vinden inte kan kyla ner mig gör det inget att jag blir blöt, oavsett om det är av svett eller regn. Nackdelen som idag är ju då att jag inte blir svalkad av den sköna vinden när jag kommer ångande, och blir fasligt överhettad istället :-) Är det minusgrader och underkylt regn därermot, då är det en annan femma för då kanske man inte springer så fort att man håller värmen själv direkt. Men det är inget problem du har nu, i juni hoppas jag ;-) Jag märker att batteriet i pulsbandet börjar ta slut iom att den rapporterar att jag har 140 i puls när jag känner och vet att det är en bra bit över 170 :-) Man ser det också på att pulskurvan inte blir så där jämn och fin som den brukar bli utan pendlar friskt mellan höga oh låga värden, ibland sakas det data och ibland får man ingen signal alls :-)
 • 20 jun 2011 15:16
  Bummlan
  :) Okej, tajts men tröjan kan vänta. Har en vindjacka av nåt skräpmärke (SOC) som får hänga med tills höstvindarna börjar vina. Just nu är det ju, som du säger, riktigt behagligt. Om man begriper att man ska ha vattenflaskan med sig. Jag ser till att ha ett extrabatteri hemma, helt enkelt. Det verkar inget kul att stå utan när man precis behöver. :)

Logga in för att skriva en kommentar.