icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3473847
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 november 2012 11:41
4

Hes

Vilken magisk kväll på den nya nationalarenan. Svenska laget hittade spelet till slut, passningarna gick fram och spänningen var olidlig. Sana kämpade som en furie för att försöka komma igenom engelska backlinjen, han nummer 19 vars namn jag aldrig någonsin kommer att lära mig sprang upp och ner längs sin kant hela kvällen. Kämpade som en idiot. Gjorde inlägg, dribblade, slet som ett djur. Men det är lagkaptenen Zlatan man kommer att minnas. Det är en lagsport, visst. Och han hade inte fått sina lägen om han inte först blivit serverad snygga passningar. Han är bra, men inte ensam. En annan sak jag kommer att minnas, förutom de snygga målen, är tystnaden. Svensk fotbollspublik är dödstråkig. Kostymerna på läktarn är trista, tysta herrar med pondusmage och välkammad frisyr. De [KURSIV]tittar [/KURSIV]på fotboll. [FET]50 000 på läktaren och det är så tyst att jag hört klasser med 20 elever föra mer oväsen. [KURSIV]Skärpning!!![/KURSIV][/FET] Laget får energi av att publiken är med och hurrar, sjunger och hejar. Där har svenska läktarbesökare något att lära av den lilla men tappra skaran engelsmän som reste hit. De tutade, sjöng och försökte peppa sitt lag. Som brasilianarna, som besökte Råsunda för sista landskampen. De hade också ett jäkla liv på sin del av läktaren, medan de svenska kostymerna satt och tittade på. Idag är jag hes. Jag hör inte till dem som var tyst, till kostymernas förtret. Jag hojtar, tjoar och svär. Blodtrycket var garanterat skyhögt periodvis. Domaren fick en del skäll. Lättvälta britter också. I vårt hörn var det jag, sambon och hans pappa samt en liten men tapper skara entusiaster som försökte hålla igång vårt hörn. Men tystnaden på arenan kändes ändå spöklik, och vi var där. När jag tittade på Eurosport-reprisen var det ännu värre. Sverige får skämmas. Zlatan och laget klan hålla huvudet högt. De gjorde vad de skulle, men läktarkampen förlorade Sverige. 45 000 knäpptysta svenskar fick RÅSTRYK av den max 5 000 man starka engelska klacken. Vad ska vi med en arena för 50 000 till när det bara är på sin höjd 5 000 som hörs och bryr sig? Och de 5 000 är utlänska supportrar... Nej, Sverige är ingen fotbollsnation.

Kommentarer

 • 15 nov 2012 21:58
  Om var femte på läktarna vill hurra och sjunga hjälper det inte så mycket, vi hörs knapp. Problemet är inte vi som vill, fansen, problemet är fat cats från styrelserummen som gratisäter och åker på bjudfotboll utan intresse för vad de tittar på och utan passion för de kämpar som svettas på planen. Det är isterbukarna i bankpyjamas som är problemet, och med förbundets prissättning är det snart de enda som har råd att gå på fotboll. Sen kan vi glömma internationella arrangemang, för vilken nation och vilka lag vill spela för tysta läktare? Vad man gör åt det vet jag inte, fotbollsförbundet gör som de vill med landskamperna.
 • 15 nov 2012 21:52
  Med andra ord så har SvFF fått precis som dom vill, En arena som tar 50000 där folket sitter tyst på sin plats och käkar popkorn och dricker cola, Att skapa stämning på matcherna idag e något som SvFF gör allt dom kan för att förhindra och försvåra för dom personerna som vill skapa något, Som tur så finns den passionen fortfarande kvar inom Klubbspelet, men kommer dö ut mer och mer under landskamperna, Och det e något NI som går på matcherna måste sätta er emot och vägra acceptera SvFF egna regelbok
 • 15 nov 2012 23:11
  Precis, Och exakt så vill SvFF ha det på alla sina matcher, och bl.a av samma anledning så skulle jag aldrig sätta min fot på en arena där SvFF står för evenemanget... Och förresten, Såg typ 3 min av matchen på Tv, Såg det bara så ut eller var gräset verkligen i sådär dåligt skick? Förstår inte hur man kan lägga in ett nytt gräs ett par dagar innan premiärmatchen på arenan och sen även bjuda in Engelsmännen och erbjuda det där skicket på planen?
 • 15 nov 2012 23:15
  Aha, det var så du menade :-) De hade fem sex man som störtade ut så fort de fick chansen och trampade ner tuvor, ja. Det var inte något vidare. Saknade Råsunda. Fast alla spelade på samma "gräs" så engelsmännen kan inte skylla på gräset, det var lika dåligt för Zlatan och för Gerrard ;) Tanken är väl att de ska byta 2-3ggr/år (á 1,5 mille) så i teorin ska det väl bli bättre när det rotat sig, men det vill jag nog gärna se först..!

Logga in för att skriva en kommentar.