icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2510110
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 november 2014 12:15
3

Håll tummarna

Ikväll ska jag fortsätta experimentera, uppmuntrad av gårdagens framgångar. För visst borde det väl bli gott om man fräser kycklingbitar så de blir genomstekta men inte brynta, slår på matlagningsgrädde (jag föredrar iMat med havrebas, snällare mot magen än vanlig grädde men ta vanlig ni som tål det om ni vill) och kryddar med saffran, salt och peppar?

Jag såg ett recept där de kombinerat apelsin och saffran i en gryta. Ska man våga sig på det, eller ska jag hålla mig till det jag känner till? Det får vi se, jag provsmakar mig fram medan jag lagar mat för att få fram de kryddor jag vill ha, kanske passar apelsin helt vansinnigt bra till kyckling? Anka vet jag i alla fall att apelsin passar till så varför inte kyckling?

Om det blir bra blir jag nöjd, för i så fall kommer makronutrienterna att fördelas ungefär så här, med reservation för att jag kanske lägger till och drar ifrån något i slutreceptet:
Kcalorier: 282 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett
: 15 gram
Protein: 30 gram
Kolhydrater: 7 gram

Till det lägger man sen ris eller bulgur, eller vad man nu tycker passar samt en grönsallad.

Gillar

Kommentarer

 • 30 nov 2014 14:17
  gittan52

  Det verkar ju som om det skulle bli gott! Men har du storförpackning av saffran? Det är ju så dyrt så jag drar mig för att använda det i matlagning alltför ofta.

 • 30 nov 2014 15:07

  Nej, jag köper de vanliga förpackningarna. Men så himla ofta köper jag inte saffran, en förpackning kostar 17 kronor och två påsar räcker till 4 portioner vilket blir 8:50kr per portion om man slår ut det. Det tycker jag är överkomligt. Per kilo, om man tittar på jämförpriset, är saffran dyrt det håller jag med om men man får se till hur mycket man faktiskt använder också. :-)

 • 30 nov 2014 20:55
  oups

  Beror också på vad man jämför med t.ex en flaska rödvin eller en påse smågodis. Ja, då är saffran billigare, nyttigare och en piffig krydda.  Så tänker jag.  laugh

  Det låter gott. pepp

   

Logga in för att skriva en kommentar.